Djokovič v Tokiu nestratil ani set, turnajovým triumfom sa priblížil k McEnroeovi

NETKY.SK • 6 Október 2019, 14:01 • 2 min
Djokovič v Tokiu nestratil ani set, turnajovým triumfom sa priblížil k McEnroeovi

BRATISLAVA - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal víťazom dvojhry na tenisovom turnaji ATP v japonskom Tokiu. Svetová jednotka v nedeľňajšom finále zvíťazila nad Austrálčanom Johnom Millmanom vo dvoch setoch 6:3, 6:2.

slovakia

left justify in out

Pri premiérovom štarte v japonskej metropole 32-ročný Djokovič bez straty setu dokráčal po svoj celkovo 76. "singlový" titul na profiokruhu v kariére.

"Počas celého týždňa som nestratil ani set, takže môžem povedať, že som hral fantastický tenis. Nie je veľa negatív, na ktoré by som mohol poukázať v mojej hre, preto na ďalší turnaj do Šanghaja pôjdem s veľkou sebadôverou. Dúfam, že tento rok dokážem zakončiť štýlovo," uviedol rodák z Belehradu podľa agentúry AP.

V rebríčku tenistov s najväčším počtom trofejí vo dvojhre v tzv. open ére mu patrí 6. miesto. Chýba mu už iba jedno turnajové víťazstvo, aby sa dotiahol na piateho v poradí - Američana Johna McEnroea (77). Lídrom tejto štatistiky je ďalší Američan Jimmy Connors (109), ktorý vedie pred Švajčiarom Rogerom Federerom (102), bývalým československo-americkým tenistom Ivanom Lendlom (94) a Španielom Rafaelom Nadalom (84).

Djokovič sa ešte v krátkosti pristavil aj pri priebehu nedeľňajšieho finále v Tokiu. "Kľúčom bolo hneď od začiatku odraziť odpor súpera, ktorý sa do finále prebojoval až z kvalifikácie. Myslím si, že mi to vyšlo," poznamenal Djokovič, ktorý po prvom podaní stratil iba štyri body a zahral šesť es. Srbský fenomén sa snaží šiestykrát v kariére zakončiť rok na pozícii svetovej jednotky. V prípade, že sa mu to podarí, vyrovnal by sa legendárnemu Američanovi Petovi Samprasovi.

Dvojhra - finále:
Novak Djokovič (Srb.-1) - John Millman (Aus.) 6:3, 6:2
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies