Tripartita rokovala o letnom čase či kurzarbeite

NETKY.SK • 13 December 2021, 19:55 • 2 min
Tripartita rokovala o letnom čase či kurzarbeite

BRATISLAVA - Sociálni partneri diskutovali aj o harmonograme a obsahu rokovaní tripartity v budúcom roku, či o zmene koncepcie testovania zamestnancov. Rokovanie sa po prvý raz uskutočnilo formou online prenosu.

slovakia

left justify in out

Hospodárska a sociálna rada (HSR) SR posunula na svojom pondelkovom rokovaní do ďalšieho legislatívneho procesu okrem iných napríklad návrh zákona o zavedení letného času v rokoch 2022 – 2026, novelu zákona o riešení hroziaceho úpadku firiem, novelu vysokoškolského zákona, ale aj druhé podnikateľské kilečko z dielne ministerstva hospodárstva. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Eva Rovenská. 

 

img

 

Diskutovali tiež o príprave na spustenie kurzarbeitu a o prognózach vývoja na trhu práce. "Predmetom rokovania bolo aj poskytovanie finančnej pomoci pre zamestnávateľov a živnostníkov zo schémy Prvá pomoc+, v ktorom minister Milan Krajniak odprezentoval zámer vlády SR schváliť rozšírenie opatrení pomoci za mesiac december o príspevky pre zamestnávateľov na základe poklesu tržieb," uviedla Rovenská.

 

Prečítajte si tiež: Vláda spustila pomoc 3B pre zatvorené prevádzky

 

Všetky body rokovania predložené rezortom práce, to znamená novelu zákona o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, novelu zákona o inšpekcii práce, novelu zákona o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a nariadenie vlády o zavedení letného času, sociálni partneri podľa Rovenskej prerokovali a posunuli do ďalšieho legislatívneho konania. K návrhu zákona o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a k návrhu zákona o inšpekcii práce vzniesli pripomienky.

 

img

 

Pripomienky boli aj k aplikácii Schémy mobility pracovnej sily pre Slovensko a splnenie míľnika z Plánu obnovy pre Komponent 10. Tento bod bude na žiadosť zamestnávateľov predmetom diskusie na spoločnom pracovnom stretnutí začiatkom roka 2022. 

 

Možno vás zaujme: Sulík kritizuje konzílium odborníkov. So Sakovou našiel spoločnú reč

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies