Pri výbuchu v Ostrave zomrel muž, ďalší má zranenú hlavu

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 10:43 • 2 min
Pri výbuchu v Ostrave zomrel muž, ďalší má zranenú hlavu

OSTRAVA – V ostravskej štvrti Hulváky sa pred 08:00 h SELČ ozvala explózia. Pri výbuchu na Knüpferovej ulici zahynul muž a ďalší utrpel zranenia hlavy. Na mieste sa robili výkopové práce, pri ktorých pravdepodobne vybuchla stará munícia. Informoval o tom český spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Na mieste zasahujú zložky Integrovaného záchranného systému (IZS) a policajní pyrotechnici. Policajti evakuovali desiatky ľudí z okolitých domov v okruhu asi 300 metrov, uviedla policajná hovorkyňa Eva Michalíková pre iDNES.cz. Bolo potrebné takisto zaistiť miesto výbuchu, podľa polície zrejme explodovala stará munícia. Muž, ktorý zomrel, utrpel podľa záchranárov mnohopočetné zranenia. „Na mieste im podľahol ešte pred naším príchodom,“ uviedol hovorca krajskej záchrannej služby Lukáš Humpl a dodal, že zosnulý mal 49 rokov.

 

 

Záchranári ošetrovali na mieste 31-ročného muža, pravdepodobne išlo tiež o pracovníka stavby. Výbuch ho odhodil niekoľko metrov. Muž mal stredne ťažké poranenia hlavy, ale bol pri vedomí. Po ošetrení ho odviezli na urgentný príjem Mestskej nemocnice Ostrava, spresnil Humpl. Tragická udalosť si vyžiadala uzatvorenie niektorých priľahlých ciest.

 

Možno vás zaujme: Ozbrojeného útočníka zastrelili pri mešite v Tel Avive



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies