Časť R7 by mala byť dokončená v priebehu jari budúceho roka

NETKY.SK • 19 September 2019, 16:27 • 2 min
Časť R7 by mala byť dokončená v priebehu jari budúceho roka

BRATISLAVA - Dva úseky rýchlostnej cesty R7 v smere od Holíc do Bratislavy budú dokončené na jar budúceho roka. Deklarovala to spoločnosť D4R7 Construction počas sprevádzanej ukážky aktuálnych prác na bratislavskom obchvate.

slovakia

left justify in out

Posledný, piaty úsek R7 medzi Holicami a Dunajskou Lužnou je v najpokročilejšom štádiu výstavby. Potvrdil to generálny riaditeľ firmy D4R7 Construction Juan José Bregel. "Predpokladáme, že na jar by mal byť dokončený spolu s úsekom číslo štyri a postupne odovzdávaný do prevádzky," skonštatoval v dnešných hodinách externý konzultant v projekte D4/R7 Ľudovít Naď.

 

img

 

Priblížil, že na tomto úseku sú uložené vrstvy vozovky, zvodidlá, a sú tam aj začiatky montáže protihlukových stien. Dokončené sú aj fázy odvodnenia rýchlostnej cesty. "Všetky objekty alebo cesty, ktoré križujú túto rýchlostnú cestu, majú nadjazdy urobené," dodal. Podotkol však, že je toho treba ešte veľa urobiť.

 

img

 

Bratislavský obchvat buduje združenie firiem na čele so španielskou spoločnosťou Cintra. Koncesionárom projektu je spoločnosť Zero Bypass Limited a hlavný zhotoviteľ stavby je spoločnosť D4R7 Construction. Cesta sa stavia ako projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt). Koncesionár ju má postaviť a bude ju 30 rokov prevádzkovať, za čo mu bude štát platiť počas 30 rokov splátky.

 

 

Ročná splátka by mala byť vo výške 52,8 milióna eur, čo má po 30 rokoch, aj po zohľadnení inflácie, Slovensko vyjsť na 1,76 miliardy eur. Projekt zahŕňa stavbu 27 kilometrov dlhého diaľničného úseku D4 medzi Jarovcami a Račou a približne 32 kilometrov úseku rýchlostnej cesty R7 medzi Prievozom a Holicami.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona