V nemeckej armáde odhalili za minulý rok sedem extrémistov

NETKY.SK • 8 Február 2019, 12:07 • 2 min
V nemeckej armáde odhalili za minulý rok sedem extrémistov

BERLÍN - V minulom roku zatkli v nemeckej armáde sedem extrémistov. Vyplýva to zo štatistík Vojenskej kontrarozviedky (MAD), o ktorých informovali piatkové vydania novín z mediálnej skupiny Funke.

slovakia

left justify in out

Medzi zatknutými boli štyria pravicoví extrémisti a traja islamisti. V týchto siedmich prípadoch bolo vedené disciplinárne alebo právne konanie, pričom väčšina z podozrivých opustila Bundeswehr.

 

img

 

MAD vlani v armáde zaznamenala celkovo 270 prípadov, v ktorých existovalo podozrenie na pravicový extrémizmus, čo je o vyše 100 menej ako v predchádzajúcom roku. Došlo naopak k miernemu nárastu prípadov, keď sa preverovalo podozrenie z islamizmu - v roku 2017 ich bolo 46 a o rok neskôr 50.

Agentúra DPA pripomína, že MAD je najmenšou nemeckou tajnou službou. Medzi jej úlohy patrí potlačenie špionáže a sabotáže v Bundeswehri ako aj vyšetrovanie vojakov v prípadoch extrémistických postojov a aktivít.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

From Soldiers for you🇩🇪💪 @fifty89 📷~ Source: Sean Gallup/Getty Images Europe) --------------------------------------------------------- #antiterrorism #operator #specialforces #force #Tactical #sof #unit #weapons #specops #operatorasfuck #germany #defense #bundeswehr #troops #army #force #SocialMediaDivision #facitomniavoluntas #ksk #badass #gun #mg3 #military #soldiers #action #soldaten #supportgermantroops #infantry #Motivation #deutschland #werbung -------------------------------------------------------- © Source: Sean Gallup/Getty Images Europe) °Alle Rechte gehören zu den Fotos von ihren jeweiligen Eigentümern. Diese Website bietet Informationen nur für das Foto.All rights to the photos belong to their owners. Our site provides information only for the photo° Karriere bei der Bundeswehr? Hier sind paar Adressen! @bundeswehr @bundeswehrkarriere @bundeswehrexclusive www.bundeswehr.de www.bundeswehrkarriere.de [Diese Seite ist keine offizielle Seite]

Príspevok, ktorý zdieľa German Military and Police (@german.armed.forces),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies