Máme nový rekord, Igor Matovič varuje pred falošným pocitom z negatívneho testu

NETKY.SK • 25 Október 2020, 10:33 • 2 min
Máme nový rekord, Igor Matovič varuje pred falošným pocitom z negatívneho testu

Predseda vlády Igor Matovič vyzval, aby sme boli veľmi opatrní a ostražití.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií od ministerstva zdravotníctva SR bolo včera otestovaných viac ako 16-tisíc ľudí. Z toho 3042 bolo vyhodnotených ako pozitívnych na COVID-19. V rôznych slovenských nemocniciach sa teraz nachádza viac ako tisíc pacientov, z ktorých 76 je na pľúcnej ventilácii a 82 na jednotke intenzívnej starostlivosti.

 

Rekord

Matovič na sociálnej sieti pripomenul, že 3 042 pozitívnych ľudí identifikovali PCR-testami. „Je to slovenský absolútny rekord s mimoriadnou dynamikou rastu 94% voči minulej sobote,“ zdôraznil s tým, že sa ukazuje ako správne, že sa zvolil lockdown. „Aby sme znížili mobilitu ľudí a tým aj pravdepodobnosť prenosu nákazy,“ vysvetlil s dôvetkom, že pri tejto dynamike je aj ten nedostatočný. Preto za kľúčové považuje celoštátne testovanie.

 

 

ROR

„Spoliehať sa však len na efekt jemného lockdownu v kombinácii s masívnym celoplošným testovaním stačiť nebude. Absolútne kľúčové je dodržiavať nasledovné týždne základné pravidlá Rúško-Odstup-Ruky,“ vyzval ľudí tretí najvyšší ústavný činiteľ.

 

Falošný pocit

Vyzval ľudí, aby sa nenechali oklamať falošným pocitom, že sú negatívni, a to vtedy, keď uvidia negatívny test. Lebo infekčnosť môže prepuknúť neskôr. „Tento efekt falošného pocitu negativity je o to nebezpečnejší pri antigénových testoch, keďže tie cca 2/3 pozitívnych s nízkou vírusou náložou zachytiť nevedia,“ vysvetlil Matovič s tým, že musíme byť naďalej nadmieru obozretní. Rúška a dezinfekčné gély si môžete kúpiť na stránke shop.netky.sk

 

Prečítajte si aj ako sa činil Milan Krajniak.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies