Čaputová sa na MDŽ stretne s političkami i predstaviteľkami mimovládok

NETKY.SK • 8 Marec 2022, 08:27 • 2 min
Čaputová sa na MDŽ stretne s političkami i predstaviteľkami mimovládok

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa pri príležitosti Medzinárodného dňa žien (MDŽ) stretne s predstaviteľkami politických strán, profesijných a mimovládnych organizácií. V utorok (8. 3.) organizuje okrúhly stôl. TASR o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

slovakia

left justify in out

Diskutovať budú o riešení zhoršujúcej sa sociálnej a ekonomickej situácie a jej konkrétnych dosahoch na život žien na Slovensku, ale aj o potrebe pomoci ženám, ktoré v súčasnosti utekajú pred vojnou na Ukrajine.

 

img

Na stretnutí sa majú zúčastniť poslankyne Národnej rady (NR) SR a predstaviteľky politických strán Anna Zemanová, Jana Žitňanská, Martina Brisudová, Petra Krištúfková a Zuzana Dolinková, viceprezidentka Konfederácie odborových zväzov Monika Uhlerová, Eva Marková z občianskeho združenia Jeden rodič, Anna Shvachka z občianskeho združenia Sme spolu, Zuzana Števulová z Ligy za ľudské práva a Beáta Berkyová z Únie rómskych materských centier.

 

 

Medzinárodný deň žien sa zrodil v prvom rade ako deň pripomínajúci komplikovanú a siahodlhú históriu usilovania o dosiahnutie rovnoprávnosti, volebného práva, práva na vzdelanie, rovnosti v odmeňovaní a ľudských práv žien

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies