VIDEO Veľká chyba Vlhovej v prvom kole! Šancu však dostane aj v poobedňajších pretekoch

NETKY.SK • 13 Marec 2021, 11:28 • 2 min
VIDEO Veľká chyba Vlhovej v prvom kole! Šancu však dostane aj v poobedňajších pretekoch

ŠVÉDSKO - Chyba hneď v úvode 1. kola sobotňajšieho slalomu Svetového pohára vo švédskom Aare pripravila Petru Vlhovú o možnosť vyhrať ďalšie preteky SP a znížila jej šancu na zisk veľkého krištáľového glóbusu.

slovakia

left justify in out

Bude to ešte dráma 

Dvadsaťpäťročná Liptáčka takmer spadla, no napokon sa udržala na trati, v cieli však na líderku Mikaelu Shiffrinovú z USA stratila takmer tri sekundy.

 

 

Po odjazdení elitnej dvadsiatky patrí Slovenke predposledná 19. priečka a v druhej jazde bude bojovať o to, aby si na trati Olympia čo najviac vylepšila umiestnenie a pripísala si čo najviac bodov hodnotenia SP. Shiffrinová v sobotu oslavuje 26. narodeniny.

 

Priebežné poradie 

Druhá je priebežne úradujúca majsterka sveta v slalome Rakúšanka Katharina Liensbergerová s mankom na líderku 19 stotín sekundy, tretia pozícia patrí aktuálne Nemke Lene Dürrovej (+0,68). Menej ako sekundu na Shiffrinovú stráca už len štvrtá Wendy Holdenerová zo Švajčiarska (+0,92 s).

 

 

Rovné dve sekundy za Američankou zaostala česká reprezentantka Martina Dubovská, ktorá pochádza z Liptovského Mikuláša, v poradí 1. kola jej patrí 8. stupienok. V štartovej listine prvého kola figuruje spolu 51 pretekárok.

 

Mohla už obhajovať
Petra Vlhová po piatkovom slalomovom triumfe v Aare mala šancu spečatiť obhajobu malého krištáľového glóbusu za túto disciplínu. Vzhľadom na okolnosti sa rozhodovať bude až počas nasledujúceho víkendu vo švajčiarskom Lenzerheide vo finále SP.

 

img


Zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho je stále v hre v boji o veľký krištáľový glóbus, v celkovom poradí pred sobotou viedla s náskokom 64 bodov pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies