Čaputová a Heger zaželali Fialovi úspech počas českého predsedníctva v Rade EÚ

NETKY.SK • 1 Júl 2022, 17:25 • 2 min
Čaputová a Heger zaželali Fialovi úspech počas českého predsedníctva v Rade EÚ

PRAHA/BRATISLAVA- Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová zaželala v piatok českému premiérovi Petrovi Fialovi úspech počas predsedníctva jeho krajiny v Rade Európskej únie. Na sociálnej sieti Twitter pripomenula, že Európa je naša spoločná úloha.

slovakia

left justify in out

„Želám českému predsedníctvu všetko dobré pri našej spoločnej práci na reformovaní, obnovení a posilnení Európskej únie," uviedla na sociálnej sieti. Prezidentka vychádzala z anglickej verzie sloganu českého predsedníctva, ktorý znie Europe as a task: Rethink, rebuild, repower. Ten je inšpirovaný prejavom Václava Havla z roku 1996. Veľa šťastia zaželal českému premiérovi aj predseda slovenskej vlády Eduard Heger.

 

img

 

„Som presvedčený, že aj napriek výzvam vrátane ruskej vojny na Ukrajine a energetickej bezpečnosti sme v EÚ pod vedením Petra Fialu v dobrých rukách," uviedol Heger na Twitteri. Dodal, že sa môže spoľahnúť na spoluprácu Slovenska, ktoré aktuálne začalo predsedať Vyšehradskej štvorke (V4) a Slavkovskému formátu (S3). Česká republika v piatok prevzala predsedníctvo v Rade EÚ od Francúzska a o šesť mesiacov ho odovzdá Švédsku.

 

img

 

Ako svoje hlavné priority si stanovila zvládnutie utečeneckej krízy a povojnovú obnovu Ukrajiny, energetickú bezpečnosť, posilňovanie obranných kapacít, strategickú odolnosť ekonomiky a odolnosť demokratických inštitúcií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies