Čakvetadzeová minula bod návratu, začína nový život

NETKY.SK • 12 September 2013, 12:00 • 2 min
Čakvetadzeová minula bod návratu, začína nový život

MOSKVA - Anna Čakvetadzeová nemá viac síl pokračovať v tenisovej kariére poznačenej ozbrojenou lúpežou v roku 2007, ale najmä chronickým zranením chrbta. Bývalá svetová päťka a semifinalistka grandslamových US Open 2007 vo veku 26 rokov končí.

slovakia

left justify in out

"Nedokážem si viac predstaviť svoje pôsobenie v profesionálnom tenise. Som pripravená povedať, že moja kariéra je na konci," vyhlásila Ruska pre denník Sport Express. "Samozrejme, že to bolo náročné rozhodovanie, dlho som nad tým uvažovala a toto je výsledok. Pochopila som, že bod, z ktorého sa dá vrátiť k tenisu, som minula. Mám chronické problémy s chrbtom. Rozhodla som sa zastaviť a začať nový život," dodala.

Čakvetadzeová odchádza zo scény ako 577. hráčka singlového počítačového poradia, s ôsmimi turnajovými titulmi vo dvojhre na okruhu WTA, na prémiách zarobila celkovo 3,9 milióna amerických dolárov. S ruskou reprezentáciou získala trofej v Pohári federácie 2007. V decembri 2007 jej dom prepadli zlodeji ozbrojení nožmi, ukradli 300-tisíc dolárov a zbili jej otca Džambuliho. Z tejto traumy sa nikdy nedala celkom dokopy.

"Po tej udalosti bola moja sezóna jedna veľká katastrofa. Nevybrali si dobrý čas. Rozhodne to poznačilo moju ďalšiu kariéru," dokáže o lúpeži hovoriť s dávkou nadhľadu. Spolu s rodičmi stále žije v tom istom dome, páchateľov nenašli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies