Cahill napodobnil van Bastena, s MS sa rozlúčil parádnym gólom

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 10:35 • 2 min
Cahill napodobnil van Bastena, s MS sa rozlúčil parádnym gólom

PORTO ALEGRE - Stredajší duel s Holandskom (2:3) bol pre skúseného austrálskeho futbalistu Tima Cahilla posledným v kariére na majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

"Protinožci" síce ešte odohrajú na šampionáte v Brazílii záverečný zápas v B-skupine so Španielskom (v pondelok 23. júna v Curitibe), no súboj si už 34-ročný útočník pozrie iba z tribúny, keďže druhá inkasovaná žltá karta znamená pre neho automatickú jednozápasovú stopku. Cahill sa rozlúčil s MS parádnym spôsobom, keď strelil Holanďanom gól z kategórie výstavných.

 

Cahill v 21. minúte za stavu 0:1 rozvlnil sieť nádherným volejom, keď sa lopta po jeho strele odrazila za čiaru od brvna Cillessenovej bránky. Dal tak spomenúť na gól legendárneho Marca van Bastena vo finále majstrovstiev Európy 1988 proti Rusku, ktorý skóroval podobným spôsobom, akurát z inej strany šestnástky. Cahill prezradil, že o takom góle sníval už keď bol malých chlapcom a kopal do koženej na dvore. "Keď sa pozriete na zásah môjho idola van Bastena, alebo aj Robina van Persieho, to sú góly, ktoré vždy chcete napodobniť. Fubal je práve o takýchto momentoch. A kde je lepšie miesto na ich dosiahnutie, ak nie tu v Brazílii, kde má futbal svoj domov," vyznal sa Cahill, ktorý oslávil svoj gól tradičným spôsobom - zrazil rohovú zástavku.

 

 

Van Bastenov gól proti Rusku

 

 

Jeho spoluhráči zostali v nemom úžase. "Neuveriteľné... Tim je neskutočný hráč, ktorý vie zabrať v dôležitých momentoch. Bol by som prekvapený, ak by to nevyhlásili za gól turnaja. Ťažko ho niekto prekoná," uviedol na adresu Cahillovho zásahu obranca Alex Wilkinson. Tréner Austrálie Ange Postecoglou tvrdí, že Cahill sa postaral o jeden z pamätných momentov celého šampionátu. "Timmy je Timmy. Je jednoducho úžasný. Každý protivník má s ním problémy. Strelil gól svetovej triedy," pochválil svojho zverenca, ktorý skóroval aj v úvodnom vystúpení na MS proti Chile (1:3).

 

Austrália po druhej prehre v B-skupine stratila šancu na postup do osemfinále. Žltá karta, ktorú Cahill dostal, znamená pre neho automaticky stopku na záverečný zápas so Španielskom. Skvelý hlavičkár však vyhlásil, že neľutuje svoj štýl hry, ktorý ho pripravil o štart v stretnutí s neúspešným obhajcom titulu. "Ako krajina sme si vydobyli rešpekt v celom svete. Som hrdý na naše výkony," dodal hráč New Yorku Red Bulls a bývalý strelec Millwallu a Evertonu. S profesionálnou kariérou sa však Cahill ešte nelúči, očakáva sa, že bude štartovať na Ázijskom pohári, ktorý sa uskutoční na budúci rok v januári na austrálskej pôde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies