Čadskí vojaci zabíjali

NETKY.SK • 30 Marec 2014, 14:01 • 2 min
Čadskí vojaci zabíjali

BANGUI - Viac než 20 mŕtvych civilistov si vyžiadal útok podozrivých čadských vojakov v Bangui, hlavnom meste Stredoafrickej republiky (SAR).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na očitých svedkov a členov mierových misií pod africkým vedením MISCA.
      

Ťažko ozbrojení muži v sobotu večer vo vojenských vozidlách prekročili hranicu medzi Čadom a SAR a v niekoľkých častiach mesta spustili streľbu z ľahkých zbraní a mínometov na náhodných ľudí. Motív útoku zostáva zatiaľ nejasný.
      

Príslušníci čadských mierových jednotiek vo februári zastrelili niekoľkých civilistov, kým v piatok extrémisti z Čadu granátom zavraždili najmenej šesť osôb. Títo útočníci mali na sebe oblečené uniformy burundských mierových síl.
      

SAR je sužovaná nepokojmi od decembra 2012, keď moslimskí bojovníci z hnutia Séléka povstali proti tamojšej vláde a v marci nasledujúceho roku zvrhli vtedajšieho kresťanského prezidenta Francoisa Bozizého.
      

Krajinu zachvátili konflikty medzi moslimskými bojovníkmi a skupinami kresťanskej domobrany. V SAR sa momentálne nachádza približne 5500 vojakov Africkej únie a 2000 príslušníkov francúzskej armády, ktorí sa usilujú dostať násilie pod kontrolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies