Čada po triumfe nad Petrohradom chválil celé mužstvo, rezervou koncovka

NETKY.SK • 25 Júl 2012, 11:02 • 2 min
Čada po triumfe nad Petrohradom chválil celé mužstvo, rezervou koncovka

Čada po triumfe nad Petrohradom chválil celé mužstvo, rezervou koncovka - Hokej Zlepšiť koncovku a pokračovať v nastolenom trende. Tieto slová zneli najčastejšie z úst trénera hokejistov Slovana Bratislava Rostislava Čadu po utorňajšom prípravnom zápase s

slovakia

left justify in out

img

Zlepšiť koncovku a pokračovať v nastolenom trende. Tieto slová zneli najčastejšie z úst trénera hokejistov Slovana Bratislava Rostislava Čadu po utorňajšom prípravnom zápase s ruským SKA Petrohrad, v ktorom "belasí" po góloch Vladimíra Draveckého a Petra Ölveckého zvíťazili 2:1.

Nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) predviedol v súboji s jedným z najsilnejších účastníkov súťaže kvalitný výkon, ktorý uspokojil aj náročného českého kormidelníka. "Uspeli sme po fyzickej i taktickej stránke, dobre sme korčuľovali. Hráči boli trpezliví a disciplinovaní, celé mužstvo ma potešilo svojou neohrozenosťou a bojovnosťou proti mimoriadne kvalitnému súperovi. Som presvedčený, že sme vyhrali úplne zaslúžene," vyhlásil s tým, že ho mrzeli len nevyužité šance jeho tímu: "Zakončenie je snáď to jediné, čo nám v zápase nešlo. Šanciam predchádza veľké množstvo práce, pohybu a taktického myslenia. Toto všetko sme zvládli, ale na poslednej fáze, teda koncovke, ešte musíme popracovať."

Oporou domácich bol brankár Branislav Konrád, ktorého dokázal prekonať len český legionár v drese ruského klubu Petr Průcha. "Braňo určite splnil očakávania. Odchytal veľmi dobrý zápas, pôsobil istým dojmom a boli tam momenty, keď nás skutočne podržal. Napokon, presne to je úloha brankára a tú si myslím splnili obaja gólmani, teda aj ten súperov," uviedol Čada, ktorého potešila tiež vyše sedemtisícová divácka návšteva: "Som rád, že domov odchádzalo tak veľa spokojných divákov. Nás však naďalej čaká ťažká úloha - v každom zápase bojovať o ich priazeň."

V zápase sa ráznym spôsobom chopili svojej šance hráči zo štvrtého útoku Slovana. Práve ten sa postaral o víťazný gól, keď po akcii Marka Daňa naservíroval Andrej Šťastný puk Ölveckému. "Hráči štvrtej päťky majú trochu iné, jednoduchšie a agresívnejšie poňatie hry než ostatné päťky. Vždy je dobré, keď mužstvo má takýchto hráčov. Práve takúto zmenu a myslenie Slovan potreboval," vyhlásil s tým, že predvedený výkon budú musieť pre zisk miesta v zostave ešte potvrdiť. "Som rád, že hráči zvládli prvý krok, a síce prechod zo slovenskej extraligy do väčšieho hokeja. Ich úloha je jasná - potvrdiť to v ďalších tréningoch a zápasoch," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies