Bývalý väzeň nosil 18 rokov v nosovej dierke vrecúško s marihuanou

NETKY.SK • 30 Október 2019, 13:33 • 2 min
Bývalý väzeň nosil 18 rokov v nosovej dierke vrecúško s marihuanou

Zabudnúť môže človek na všeličo, napríklad aj na malé vrecúško marihuany v nosovej dutine. Presne to sa stalo Štyridsaťosemročnému nemenovanému bývalému väzňovi z Austrálie, ktorý si neustále sťažoval na bolesť hlavy.

slovakia

left justify in out

Prekvapení lekári objavili kontraband, o ktorom si muž osemnásť rokov myslel, že ho omylom prehltol.

 

O kurióznej operácii informoval prestížny lekársky magazín British Medical Journal vo svojej prípadovej štúdii. V nej nie je uvedené, kedy sa prípad odohral, ​​riešil ho však lekársky tím z nemocnice Westmead Hospital v Sydney pod vedením doktora Eugena Wonga.

 

Muž, ktorý dorazil do nemocnice, sa sťažoval na bolesti hlavy, neustále problémy s upchatým nosom a časté zápaly vedľajších  dýchacích dutín. Tieto príznaky nasvedčovali tomu, že sa pacientovi v nosovej dutine vytvoril takzvaný rinolit - cudzí objekt, ktorý sa usadil v nosovej dutine a v priebehu času sa na neho nabalil vápnik a hlien. CT vyšetrenie následne podozrenie lekárov potvrdilo.

 

Doktori potom vytiahli pacientovi "gumovú kapsulu obsahujúcu zašlú rastlinnú hmotu" s rozmermi 1,9 krát 1,1 centimetra. Keď sa muža pýtali, či nemá potuchy, čo by to mohlo byť, rozpamätal sa na 18 rokov starú príhodu.

 

Vtedy sa zdržiaval vo väzení a jeho priateľka mu priniesla malé množstvo marihuany v gumovom balóniku, ktorý sa muž pokúsil prepašovať do väzenia tak, že si ho strčil do pravej nosnej dierky. Stráž väzeň naozaj oklamal, lenže následne si balónik omylom strčil hlbšie do nosa a chybne sa domnieval, že ho potom prehltol.

 

Vzácny úkaz

 

"Čo vieme, tak náš prípad reprezentuje prvý doložený rinolit z väzenského balíčka marihuany," uvádza s nadsádzkou lekársky tím. Podotýka však, že mnoho pokusov o prepašovania návykových látok končí ich požraním.

 

V tomto prípade zostal balónik na pol cesty a stal sa pomerne vzácnym rinolitem, ktorý sa objaví v jednom z 10 tisíc prípadov. Ako ďalej uvádza lekárska správa, po vybratí balónika pacientovej bolesti a ťažkosti zmizli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies