Bývalý Trumpov poradca predpovedá globálnu kryptomenu

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 13:00 • 2 min
Bývalý Trumpov poradca predpovedá globálnu kryptomenu

WASHINGTON, D.C. – Gary Cohn, bývalý riadiaci pracovník spoločnosti Goldman Sachs, ktorý ešte do minulého týždňa viedol Národnú hospodársku radu Donalda Trumpa, sa včera vyjadril k Bitcoinu a technológii blockchain.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Nie som veľký fanúšik Bitcoinu," povedal Cohn v rozhovore pre CNBC. "Verím však v technológiu blockchain." V rozhovore však vyjadril odvážnu predpoveď o budúcnosti tejto technológie: "Myslím si, že v určitom čase budeme mať globálnu kryptomenu."

 

img

Gary Cohn

 

Cohn objasnil, že táto globálna kryptomena nebude založená na nákladoch ťaženia ani na nákladoch elektrickej energie a podobných veciach. Narážal tým na mechanizmus fungovania, ktorý využíva Bitcoin a iné blockchainy.

 

"Globálna kryptomena bude ľahko zrozumiteľná a bude mať za sebou pravdepodobne nejakú blockchain technológiu. Bude však oveľa jednoduchšie pochopiť, ako je vytvorená, ako funguje a ako ju budú môcť ľudia používať," dodal Cohn.

 

Cohn sa vyjadril aj k otázke o rozhodnutí spoločnosti Goldman Sachs, ktorá minulý týždeň oznámila, že spustí obchodovanie s futures kontraktmi. "Spoločnosť môže robiť čo chce, resp. čokoľvek, čo je v najlepšom záujme akcionárov."

 

img

 

Cohn sa stal prezidentom a výkonným riaditeľom spoločnosti Goldman Sachs v roku 2006. Zostal vo funkcii aj po finančnej kríze, ktorá sa vo všeobecnosti pripisovala aj tejto spoločnosti kvôli jej biznisu s hypotekárnymi cennými papiermi.

 

Keď sa Trump dostal do úradu v januári 2017, Cohn opustil Goldman Sachs, aby slúžil ako riaditeľ Národnej hospodárskej rady. V marci 2018 bolo oznámené, že odstúpi z funkcie, pravdepodobne kvôli nesúhlasu s navrhovanými tarifami Trumpovej administratívy. Cohn odstúpil z funkcie 2. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies