KDH si zvolilo predsedu

NETKY.SK • 18 Jún 2022, 14:45 • 2 min
KDH si zvolilo predsedu

KOŠICE - Vedenie strany oznámilo meno lídra po skončení celoslovenského snemu v Košiciach. Zároveň predstavili vízie a ďalšie kroky na nasledujúce dva roky.

slovakia

left justify in out

Milan Majerský ostáva predsedom Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). O kreslo šéfa KDH sa predseda Prešovského samosprávneho kraja uchádzal sám a hlas mu odovzdala drvivá väčšina z 298 prítomných delegátov snemu.

 

img

 

Podpredsedami hnutia zostávajú Marián Čaučík, Igor Janckulík a Tomáš Merašický, súčasťou predsedníctva KDH bude aj ekonomický expert Jozef Hajko.

 

„Hnutie má za sebou úspešnú dvojročnú cestu, keď sa v zložitých podmienkach mimoparlamentnej strany a počas pandémie dokázalo otriasť po neúspechu v národných voľbách a vďaka rastúcej dôvere ľudí dlhodobo stúpa," vyhlásil Majerský.

 

Prečítajte si tiež: Vláda chce zvýšiť platy, prezradil Juraj Šeliga

 

Hnutie je podľa neho pripravené zúročiť 32-ročnú skúsenosť a do spoločnosti vrátiť zodpovednosť, odbornosť, systémovosť a politickú kultúru. „Prinášame konkrétne riešenia pre ľudí, sme predvídateľnou a rozvážnou alternatívou voči vláde chaosu, hádok a experimentov, ale tiež voči rozkrádaniu, korupcii a extrémizmu," zdôraznil predseda hnutia.

 

 

Ďalšími členmi predsedníctva KDH bude okrem novozvoleného ekonomického experta aj šestica staronových členov – právnička Martina Holečková, lekárka Monika Kolejáková, ekonóm Jozef Mikuš, právnik Marek Šmid, riaditeľ gymnázia Martin Šmilňák a mládežnícky aktivista Milan Kabina.

 

Možno vás zaujme: Boris Kollár postaví satelitné mestečko s 20 000 bytmi. Kedy odovzdá prvé kľúče?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies