Ruské ministerstvo stavia päťposchodové budovy pre tisícky obyvateľov Mariupoľu

NETKY.SK • 16 Júl 2022, 11:30 • 2 min
Ruské ministerstvo stavia päťposchodové budovy pre tisícky obyvateľov Mariupoľu

MARIUPOĽ – Približne 2,5 tisíc obyvateľov Mariupoľu bude obývať viac ako tisíc bytov v nových päťposchodových budovách, ktoré v meste stavia ruské ministerstvo obrany. Novinárom to povedal vedúci projektu vojenského stavebného komplexu Ministerstva obrany Ruskej federácie Oleg Pečenkin.

slovakia

left justify in out

„Prebieha výstavba 12 päťpodlažných budov, celkový počet bytov je 1 011. Tento počet bytov pojme viac ako 2,5 tisíc ľudí,“ povedal účastníkom tlačovej túry organizovanej ruským vojenským oddelením.

 

 

Podľa Pečenkina sa v prvej etape plánuje výstavba 12 viacpodlažných budov, z ktorých tri budú mať na prvom poschodí komerčné a nekomerčné nehnuteľnosti, sociálne zariadenia – obchody, obchodné priestory a ďalšie prevádzky. „K dispozícii budú ihriská na rekreáciu, detské ihriská, športoviská s kompletným vybavením – ide o zábavné a tréningové komplexy. Byty budú odovzdané po kompletnej rekonštrukcii. V okolí domov bude upravená plocha,“ povedal riaditeľ projektu.

 

Povedal tiež, že ministerstvo obrany bezodplatne prevedie byty do vlastníctva Doneckej ľudovej republiky, ktorá sama rozdelí bývanie potrebným podľa kvót.

 

 

Päťposchodové budovy sa začali stavať v júni. „Šesť domov plánujeme odovzdať v októbri 2022, zvyšných šesť domov – v novembri. Tieto domy sú určené na trvalé bývanie. To znamená, že nejde o dočasnú stavbu. Záručná doba týchto domov je viac ako 50 rokov,“ informoval Pečenkin.

 

Poznamenal, že v Mariupole to bude jeden z prvých takýchto komplexov.

 

Pečenkin uviedol, že viac ako tisíc Rusov a obyvateľov Mariupoľu sa podieľa na výstavbe nového mestského obytného komplexu, ktorý stavia ruské ministerstvo obrany. Spresnil, že počet pracovníkov sa neustále zvyšuje, plánuje sa jeho zvýšenie na 1 500 – 1 700 osôb.

 

https://tass.ru/armiya-i-opk/15206785



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies