Slovenskí hokejisti zdolali USA

NETKY.SK • 16 Február 2022, 08:03 • 2 min
Slovenskí hokejisti zdolali USA

PEKING - Náš tím sa prebojoval do semifinále olympijského turnaja v Pekingu. V stredajšom dramatickom štvrťfinálovom dueli zdolal USA 3:2 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Autorom víťazného nájazdu bol Peter Cehlárik. Slováci si po 12 rokoch zahrajú na ZOH o medaily, na meno súpera v piatkovom semifinále si musia ešte počkať.

 

Slovenskí hokejisti si vynútili predĺženie gólom Mareka Hrivíka 44 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. V predĺžení gól nepadol a nasledoval nájazdový rozstrel, v ktorom rozhodol vo štvrtej sérii Cehlárik.

 

img

Peter Cehlárik oslavuje víťazný gól.

 

Slováci si zahrali v ére samostatnosti vo štvrťfinále ZOH po štvrtý raz v histórii a po druhý raz boli úspešní. Zopakovali úspech z Vancouveru 2010, keď tím vedený Jánom Filcom vyradil vo štvrťfinále Švédov (4:3). Na olympijskom turnaji napokon obsadil štvrté miesto.

 

Prečítajte si tiež: ZOH: Sumár z utorka 15. februára

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies