Bývalý člen Franz Ferdinand Nick McCarthy má novú kapelu

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 09:12 • 2 min
Bývalý člen Franz Ferdinand Nick McCarthy má novú kapelu

LOS ANGELES - Bývalý gitarista indierockovej kapely Franz Ferdinand Nick McCarthy založil novú formáciu s názvom Manuela. V projekte pôsobí okrem 41-ročného hudobníka aj jeho manželka, rakúska speváčka a skladateľka Manuela Gernedel.

slovakia

left justify in out

Dvojica zároveň prostredníctvom služby SoundCloud zverejnila svoj prvý počin, ktorým je singel Cracks In The Concrete. Dátum vydania debutového albumu by mali oznámiť už čoskoro, pričom hosťovať na ňom budú napríklad basgitarista kapely Django Django Jimmy Dixon, gitarista William Reese z formácie Mystery Jets či McCarthyho bývalý kolega z Franz Ferdinand, bubeník Paul Thomson.

 

Rodák z anglického Blackpoolu ohlásil vznik Manuely iba pár dní po tom, ako spolu s členmi Franz Ferdinand informoval o svojom odchode z formácie. Dôvodom sú vraj predovšetkým rodinné záväzky, pričom za jeho rozhodnutím nestoja osobné alebo hudobné nezhody so zvyšnými členmi kapely. "Nick sa nezúčastní na nahrávaní nového albumu Franz Ferdinand ani na turné k nemu. Keď nahrávame alebo sme na turné, vyžaduje si to dlhodobý záväzok, ktorý trvá minimálne rok a pol, pričom väčšinu času strávime mimo domu. Nick má mladú rodinu a nechce byť od nich preč tak dlho," uviedla kapela v piatkovom vyhlásení pre médiá. K situácii sa vtedy vyjadril aj samotný McCarthy, ktorý poďakoval fanúšikom za dlhoročnú podporu. "Chvíľu sa budem sústreďovať na produkciu a skladanie úplne odlišných vecí," dodal.

 

Nicholas John "Nick" McCarthy je známy predovšetkým vďaka spomínanej formácii Franz Ferdinand, v ktorej pôsobil od jej založenia v roku 2002. Debutový eponymný album vydali v roku 2004. S druhou nahrávkou You Could Have It So Much Better (2005) držitelia Mercury Prize dobyli britský albumový rebríček. Nasledovali štúdiovky Tonight: Franz Ferdinand (2009) a zatiaľ naposledy Right Thoughts, Right Words, Right Action (2013). Od roku 2014 tvoria s americkým pop-rockovým duom Sparks projekt FFS. Vlani v júni im vyšla debutová eponymná štúdiovka. McCarthy v súčasnosti hrá okrem Manuely v skupine Box Codax, v ktorej okrem neho pôsobia spomínaná Manuela Gernedel a Alexander Ragnew. Na konte majú albumy Only An Orchard Away (2006) a Hellabuster (2011).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies