Bývalému manažérovi Pompejí zhabali v Taliansku šesť miliónov eur

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 06:58 • 2 min
Bývalému manažérovi Pompejí zhabali v Taliansku šesť miliónov eur

RÍM - Talianske úrady skonfiškovali takmer šesť miliónov eur Marcellovi Fiorimu, bývalému riaditeľovi archeologického parku Pompeje, ktorý je obvinený zo sprenevery a zlého nakladania s peňažnými prostriedkami.

slovakia

left justify in out

Operáciu vykonala daňová polícia z poverenia žalobcu dvora audítorov, ktorý vyšetruje Fioriho a deväť ďalších osôb z ministerstva kultúry a juhotalianskeho regiónu Kampánia, informovala dnes agentúra DPA.

Fiori bol správcom tohto starovekého rímskeho mesta v rokoch 2008-2010. Počas tohto obdobia dohliadal na obnovu divadla, ktorá sa údajne realizovala v rozpore s archeologickými predpismi a so značným prekročením rozpočtu.

 

Fiori čelí aj samostatnému trestnému stíhaniu vo veci zneužitia svojho úradu a podvodov. Podľa prokuratúry bola konečná suma za práce zvýšená o takmer 400 percent v porovnaní s pôvodnou tendrovou ponukou.

 

Pompeje, lokalitu svetového dedičstva UNESCO, zničil v roku 79 spolu s neďalekým mestom Ercolano výbuch sopky Vezuv. Zahynuli pri tom tisíce ľudí, ktoré zostali pochované pod šesťmetrovou vrstvou sopečného prachu.

 

Pamiatka, ktorú vlani navštívilo 2,6 milióna turistov, dlho trpela zlým spravovaním. V priebehu uplynulých rokov trpela zrútením niekoľkých budov, krádežami, vandalizmom, nedostatkom personálu a infiltráciou miestnej mafie Camorra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies