Bývalej členke Pussy Riot sa podarilo ujsť z Ruska vďaka nezvyčajnému kostýmu!

NETKY.SK • 11 Máj 2022, 08:31 • 2 min
Bývalej členke Pussy Riot sa podarilo ujsť z Ruska vďaka nezvyčajnému kostýmu!

MOSKVA - Ruská aktivistka a bývalá členka punkovej skupiny Pussy Riot Marija Aľjochinová napriek policajnému dohľadu opustila Rusko a v súčasnosti nie je známe, kde sa nachádza.

slovakia

left justify in out

Aľjochinová sa už nenachádza na území Ruska, potvrdil v utorok večer jej právnik Danil Berman podľa ruskej agentúry Interfax. Podľa doposiaľ nepotvrdených informácií Aľjochinová opustila svoje bydlisko v prestrojení v uniforme kuriérskej služby rozvážajúcej jedlo. Miesto, kde sa v súčasnosti nachádza, nie je bezprostredne známe.

 

img

 

Podľa denníka The New York Times (NYT) sa jej s pomocou priateľov podarilo dostať najprv na hranice s Bieloruskom a následne do Litvy.

 

Prečítajte si tiež: Frustrovaný Putin môže byť ešte nebezpečnejší, vyhlásil litovský minister

 

Aktivistka sa v ostatnom období neustále dostávala do konfliktu s ruskou justíciou, píše DPA. V súvislosti s výzvami na demonštrácie na podporu väzneného odporcu Kremľa Alexeja Navaľného ju vlani v septembri odsúdili na ročné obmedzenie slobody. Na základe tohto verdiktu nemohla počas noci opustiť svoj byt, meniť svoje bydlisko či odísť z Moskvy. Od začiatku tohto roka sa pre rôzne obvinenia viackrát ocitla pod dohľadom bezpečnostných orgánov, pripomína DPA.

 

img

 

Aľjochinovú spolu s ďalšou členkou Pussy Riot, Nadeždou Tolokonnikovovou, v roku 2012 odsúdili na dva roky v trestaneckej kolónii za protest proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý uskutočnili v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa.

 

Možno vás zaujme: Joe Biden nie je mentálne spôsobilý, tvrdí americký senátor. Prezident reaguje!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies