Bývalá sudkyňa Repáková obvinená v kauze Búrka si chce vyjednať dohodu o vine a treste

NETKY.SK • 11 Október 2021, 15:10 • 2 min
Bývalá sudkyňa Repáková obvinená v kauze Búrka si chce vyjednať dohodu o vine a treste

BRATISLAVA - Miriam Repáková konala v kauze Technopol na pokyn Mariana Kočnera, ktorý ju riadil cez šifrovanú aplikáciu Threema.

slovakia

left justify in out

Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) predložili návrh na začatie konania o dohode o vine a treste s exsudkyňou Miriam Repákovou. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Upozornil na to portál Aktuality.sk. 

 

Repákovú stihne miernejší trest

Trestná vec obvinenej Miram Repákovej bola vylúčená na samostatné konanie. "V tejto veci bolo zo strany vyšetrovateľa vyšetrovanie skončené a Úradu špeciálnej prokuratúry bol spolu so vzťahujúcim sa vyšetrovacím spisom predložený návrh na začatie konania o dohode o vine a treste. Prokurátor po preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," spresnila hovorkyňa.

 

img

 

Ako ďalej uviedla, v trestných veciach mediálne známych ako Víchrica a Búrka pokračuje vyšetrovanie v rámci prípravného konania, preto sa bližšie k týmto veciam ÚŠP nebude vyjadrovať.

 

Miriam Repáková, ktorá figurovala v medializovanej komunikácii Mariana Kočnera, sa v novembri 2019 vzdala funkcie sudkyne. Je stíhaná pre rozhodovanie v kauze prevzatia firmy Technopol Servis. Zadržaná bola v marci minulého roka v rámci akcie Búrka, spolu s ďalšími 13 sudcami.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: NAKA zadržala 13 sudcov,obvinenia padli z korupcie a ďalších trestných činov

 

Kamarátka Mariana Kočnera

Ako upozornil portál Aktuality.sk, bývalá sudkyňa sa mala pred vyšetrovateľmi priznať, že konala na pokyn odsúdeného podnikateľa Kočnera, ktorého súd uznal vinným za falšovanie miliónových zmeniek televízie Markíza. Zároveň by si už čoskoro mohla vypočuť výšku svojho trestu.

 

img

 

Čelí obvineniam zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, za čo jej hrozí 4-10 rokov za mrežami. Keďže od začiatku začala spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní, je pravdepodobné, že dostane nižší trest. 

 

Ako ďalej pripomína portál Aktuality.sk, Repáková sa s Marianom Kočnerom pozná dlhé roky. Šifrovanú komunikáciu Threema jej mal do mobilného telefónu nainštalovať on sám. Cez aplikáciu si mali dohadovať postup týkajúci sa prevzatia už vyššie spomínaného Technopolu v Petržalke

 

Prečítajte si tiež: Sudkyňa z kauze Víchrica je stíhaná na slobode. Napriek obvineniu môže pojednávať

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies