Román Všetky tvoje prednosti je o dokonalej láske, ktorá sa zrodila medzi dvoma nedokonalými ľuďmi

NETKY.SK • 21 November 2019, 7:52 • 2 min
Román Všetky tvoje prednosti je o dokonalej láske, ktorá sa zrodila medzi dvoma nedokonalými ľuďmi

Naše manželstvo nie je dokonalé. Žiadne manželstvo nie je dokonalé. Niekoľkokrát sa stalo, že to už manželka chcela vzdať. A ešte viackrát sa stalo, že som to chcel vzdať ja. Tajomstvo nášho vzťahu tkvie podľa mňa v tom, že sme to nikdy nevzdali obaja súčasne.

slovakia

left justify in out

O autorke Colleen Hoover sa dá na základe jej tvorby povedať viac ako dosť. Rada v témach skáče z nebezpečných výšok, ale lieta tak obratne, že jej to vždy akosi vyjde a nikdy nespadne tak nízko, aby na ňu bolo možné zabudnúť. Či už sa žánrovo venuje generácii stratených v mladosti alebo tým, ktorí sú v dospelosti ponorení až po krk, nikdy nevynecháva nadhľad. Colleen je emotívna, v knihách je viditeľný jej vlastný humor, ale dáva si záležať aj na scénach, pri ktorých slabšie povahy budú čítať o čosi pomalšie, aby z líc zotreli dojatie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you for two wonderful signings, Germany! ❤️ #CoHoTravels

Príspevok, ktorý zdieľa Colleen Hoover (@colleenhoover),


A, ako inak, Colleen je aj milovníčka romantiky, láska v každej podobe je pevne zakorenená v jej tvorbe. Výnimku neurobila ani v knihe "Všetky tvoje prednosti", aj keď tu ju podáva akýmsi iným spôsobom. Môže prežiť dokonalá láska s dokonalým začiatkom medzi dvoma nedokonalými ľuďmi? 

 

img

 

Quinn a Graham na prvý pohľad spĺňajú definíciu závideniahodného manželstva. To, že je definícia viac pomýlená a že ju viac živí naivita ako skutočnosť, je možno príčina toľkých nesplnených sľubov. Kto kedy videl ľúbostný vzťah, v ktorom by nikdy vietor nefúkal o niečo prudšie a v ktorom by sa z oblohy nikdy nevytratila aspoň jedna hviezda? 

 

img

 

Okolnosti stretnutia, počas ktorého sa Quinn prvý raz usmiala na Grahama, boli dramatické, niekto by pod vplyvom zveličenia dokonca povedal, že ich poznačila tragédia. Quinn ten deň neraz nazvala najhorším, aký dovtedy zažila, hoci tým vôbec nemienila ľutovať jeho koniec. Keby sa to nestalo, ktovie, či by ho vôbec niekedy spoznala.

 

img


Vzájomná príťažlivosť nedovolí, aby sa od seba vzďaľovali, pokiaľ len nevyhnutne nemusia, zväčšujúca sa láska zasa spôsobí, že sa všetko javí až príliš jednoducho. Ona chce mať veľkú rodinu a on je ten, kto by bol rád, ak by si ju založila s ním. On ju požiada, aby s ním vstúpila do manželstva, ona súhlasí.

 

img

 

Ľúbiť možno nestačí
Manželstvo sa uzatvorilo, láska sa ani trochu nezmiernila. Avšak to, po čom ona tak bytostne túži, nie a nie prísť. Počkala rok, vydržala aj ten druhý. S každým ďalším sa ale čoraz viac uchyľuje k predstieraniu. Predstiera, že je všetko v poriadku, a že sa mu nevyhýba úmyselne. On sa tvári, že to nevidí a vďaka tomu nie je potrebné zhovárať sa a hľadať východisko tam, kde nijaké nie je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Hurikány nepredstavujú pre pobrežné mestá sústavnú hrozbu. Väčšinu roka je tam krásne počasie a dokonalé podmienky na príjemný oddych na pláži. Podobne je to i s manželstvom. Aj v ňom je oveľa viac krásnych bezoblačných dní bez hádok, keď si obaja partneri plnými dúškami užívajú lásku toho druhého. A potom sú dni, keď príde veľmi zlé počasie. Do roka ich je možno len pár. Dokážu však narobiť toľko škody, že trvá roky, než sa dá opäť všetko do poriadku. Niektoré pobrežné mestá sú na zlé počasie pripravené. Rozložia si financie i energiu tak, aby mali dostatok zásob, aby ich kríza nezaskočila. No sú mestá, ktoré nevenujú prípravám na horšie časy toľko pozornosti. Vyplytvajú všetky svoje rezervy počas pekných dní, pretože dúfajú, že škaredé počasie ich nezastihne. Ich laxný prístup k riešeniu problémov má však ďalekosiahle následky.” . Krásny, smutný, skutočný, plný lásky aj bolesti, zlyhaní aj druhých šancí, opisujúci rýchly vzostup, ale aj pomalý a dlhý pád. Taký je príbeh Quinn a Grahama. A ja tlieskam Colleen, pretože ma opäť raz dokázala rozložiť na kúsky. Prosím, toto si prečítajte. 🙏 #colleenhoover #vsetkytvojeprednosti #tonejlepsivnas #allyourperfects . • #kdebolotambolakniha #kbtbk #lindeni #albatrosmediask #citamcitascitame #milujemeknihy #citam #dnescitam #dnesctu #copravectu #tipnaknihu #knihomol #knihanadnes #viaccasunacitanie #vicecasunacteni #ctenijesexy #trebacitat #pismenkasumojikamosi #bookworm #booklover #readingismypower #readingissexy #coverlover #coho #instasvk

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika 🇸🇰⛰ (@kdebolotambolakniha),

 

Iba ak by...
 Záchrana nemá pekný vzhľad, pretože, ako sa zdá, kľúč k zajtrajšku niekto ukryl v predvčerajšku a zamkol ho do tajomnej drevenej škatule. Príbeh o obyčajnom probléme, ktorého riešenie si vyžaduje vynaloženie neobyčajnej sily. Odporúča sa čítať večer s hlavou plnou stránok, s rukou možno trochu zababranou od čokolády a najmä s nádejou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona