Burzu Bithumb napadli hackeri, ukradli kryptomeny v hodnote 31 miliónov dolárov

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 15:00 • 2 min
Burzu Bithumb napadli hackeri, ukradli kryptomeny v hodnote 31 miliónov dolárov

SOUL – Juhokórejská kryptoburza Bithumb, ktorá patrí medzi najväčšie na svete podľa objemu obchodovania, dnes zastavila vklady a výbery po tom, ako ju napadli hackeri a odcudzili kryptomeny v hodnote 31 miliónov dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

 

Burza informovala, že k útoku došlo z utorka na stredu v nočných hodinách miestneho času. Napriek tomu, že burza Bithumb ešte nemala k dispozícii úplné informácie o množstve a druhu odcudzených kryptomien, klientom prisľúbila, že všetky straty budú pokryté z ich vlastných zdrojov. Jednou z odcudzených digitálnych aktív by mala byť kryptomena Ripple (XRP).

 

Bithumb medzitým presunul všetky zvyšné aktíva do studenej peňaženky, ktorá bude uložená v bezpečnejšom prostredí bez prístupu na internet. Burza tiež upozornila investorov, aby okamžite prerušili vkladanie a vyberanie prostriedkov až do ďalšého oznámenia.

 

img

 

Aktuálny objem obchodovania na burze Bithumb je vo výške 374 miliónov dolárov v priebehu 24 hodín, čo ju radí na šieste miesto na svete.

 

Tento hackerský útok je už druhým v Južnej Kórei v priebehu necelých dvoch týždňo, keď 10.júna hackeri napadli burzu Coinrail.

 

Sitáciu okolo hackerského útoku na burzu Bithumb budeme aj naďalej sledovať a budeme o nej priebežne informovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies