Americký basketbalista Durant potvrdil záujem o štart na OH v Paríži

NETKY.SK • 3 Október 2023, 18:30 • 2 min
Americký basketbalista Durant potvrdil záujem o štart na OH v Paríži

PHOENIX - Americký basketbalista Kevin Durant má záujem štartovať budúci rok na OH v Paríži. V prípade triumfu by tam mohol získať rekordnú štvrtú zlatú medailu.

slovakia

left justify in out

Američania tento rok už druhýkrát za sebou nezískali cenný kov na majstrovstvách sveta, hoci opäť nastúpili výlučne s hráčmi z NBA. Pod piatimi kruhmi sa však budú snažiť o zisk piateho zlata v sérii a zostaviť plánujú najsilnejší možný tím, aký môžu mať k dispozícii. "Budem hrať budúci rok na olympiáde. Mám záujem. Uvidíme, čo sa stane," povedal 35-ročný Durant počas prvého mediálneho dňa jeho tímu Phoenix Suns pred novou sezónou NBA.


Ihneď po neúspechu na svetovom šampionáte v Japonsku, Indonézii a na Filipínach mobilizoval amerických reprezentantov aj ďalší veterán LeBron James. Tridsaťosemročný hráč Los Angeles Lakers má dve zlaté medaily z Ria de Janeiro a Pekingu i bronz z Atén 2004, no predchádzajúce OH v Tokiu vynechal. Podľa AP v pondelok potvrdili záujem o štart v Paríži aj ďalší poprední hráči z NBA - Stephen Curry, Kawhi Leonard, Paul George, Devin Booker, Jaylen Brown či Donovan Mitchell.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Marca.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies