Guardiola chválil po víťazstve nad United excelentný výkon svojho tímu

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 14:14 • 2 min
Guardiola chválil po víťazstve nad United excelentný výkon svojho tímu

MANCHESTER – Tréner Manchesteru City Pep Guardiola je známym perfekcionistom, ktorý v hernom prejave svojho mužstva často hľadá rôzne chyby. Po jednoznačnom triumfe 4:1 nad mestským rivalom United však zmenil rétoriku.

slovakia

left justify in out

Úradujúci šampión Premier League zvýšil po víkendovom triumfe svoj náskok na čele neúplnej tabuľky pred druhým Liverpoolom na šesť bodov. „Bol to excelentný výkon. Ja sám som najväčším kritikom svojho tímu, ale musím povedať, že sme v druhom polčase hrali naozaj dobre,“ citoval Guardolu klubový web.

 

img

 

Lídra najvyššej anglickej súťaže poslal do vedenia po piatich minútach hry záložník Kevin De Bruyne. Hráči United síce vyrovnali zásluhou Jadona Sancha, Belgičan De Bruyne však ešte v úvodnej polhodine vrátil City do trháku. V 2. polčase pridal ďalšie dva góly Riyad Mahrez. Citizens prestreľali súpera v pomere 24:5.

 

img

 

„V prvom polčase sme sa snažili ladiť našu zostavu, ale nemyslím si, že by nám to spôsobilo problémy. Od úvodnej minúty 2. polčasu sme cítili, že máme zápas vo svojich rukách. Hrali sme presne v takom rytme, v akom potrebujeme byť,“ prezradil tréner, ktorý zvíťazil už v šestnástnom  z posledných osemnástich zápasov. „Pre mňa ako trénera je najväčší úspech to, ako po troch tituloch za posledné štyri roky stále pokračujeme a vyhrávame. Občas vás to môže zmiasť a môžete si myslieť, že ste niekým, kým v skutočnosti nie ste. My sme však stále pokorní a darí sa nám držať na vrchole."

 

 

Guardiola ocenil aj konkurenciu, ktorú predstavuje FC Liverpool vedený nemeckým odborníkom Jürgenom Kloppom. „Je to asi najťažší súper, s ktorým som sa počas svojej trénerskej kariéry stretol. Bojovať proti nim a získavať v súboji s nimi trofeje a tituly je najväčší úspech, aký som v kariére zažil.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies