Poľsko chce, aby EÚ uvalila sankcie na dovoz poľnohospodárskych výrobkov z Ruska

NETKY.SK • 8 Máj 2023, 08:00 • 2 min
Poľsko chce, aby EÚ uvalila sankcie na dovoz poľnohospodárskych výrobkov z Ruska

VARŠAVA - Poľsko chce, aby Európska únia uvalila sankcie na dovoz poľnohospodárskych výrobkov z Ruska.

slovakia

left justify in out

Poľsko chce, aby Európska únia (EÚ) uvalila sankcie na dovoz poľnohospodárskych výrobkov z Ruska. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

 

Poľsko bude požadovať, aby EÚ sankcionovala import ruských poľnohospodárskych produktov, uviedol v sobotu stály predstaviteľ Poľska pri EÚ Andrzej Sadoš. "Európe teraz nehrozí narušenie dodávateľského reťazca poľnohospodárskych produktov, naopak, máme problém s prebytkami. Riešime problém zvýšeného dovozu poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny," citovala Sadoša poľská agentúra PAP.

 

Európska komisia začiatkom tohto týždňa prijala s platnosťou do 5. júna obmedzenia na dovoz ukrajinskej pšenice, kukurice, repky a slnečnicových semien s cieľom zmierniť prebytočnú ponuku týchto komodít v Bulharsku, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a na Slovensku. EÚ prijala od minuloročného útoku Ruska na Ukrajinu 10 balíkov sankcií proti Rusku. Poľsko v apríli navrhlo nový súbor trestných opatrení voči Moskve vrátane zákazu dovozu ropy cez ropovody a diamantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies