Polícia na sociálnej sieti upozorňuje na správnu a nesprávnu jazdu v bus pruhoch

NETKY.SK • 15 Február 2019, 17:12 • 2 min
Polícia na sociálnej sieti upozorňuje na správnu a nesprávnu jazdu v bus pruhoch

BRATISLAVA - Vodiči, ktorí sa v nasledujúcich mesiacoch nevyhnú prejazdu Gagarinovou a Bajkalskou ulicou v Bratislave, na ktorých bude platiť zmena organizácie dopravy, sa na novú situáciu môžu pripraviť aj prostredníctvom inštruktážneho videa Polície SR.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti na stránke Polícia SR - Bratislavský kraj policajti upozorňujú na správnu a nesprávnu jazdu v bus pruhoch.

 

"Vodiči ostatných vozidiel sa môžu vo vyhradených pruhoch pohybovať len v prípade, ak na mieste nebude značka, ktorá im akýkoľvek vstup do týchto pruhov zakazuje," upozorňuje polícia.

 

Bus pruhy na Gagarinovej i Bajkalskej ulici vyznačilo mesto v predchádzajúcich dňoch. Majú zabezpečiť preferenciu verejnej dopravy. Okrem liniek MHD a prímestských autobusov však budú môcť bus pruhy využívať aj nákladné vozidlá.

 

V hlavnom meste sa v piatok o 20.00 h začnú rozsiahle dopravné obmedzenia. Súvisia s výstavbou diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, konkrétne prestavbou mimoúrovňovej križovatky Prievoz, a s výstavbou podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy.

 

V prípade Mlynských nív pôjde o obmedzenia rádovo v mesiacoch a pri D4 a R7 v rokoch. Magistrát i polícia upozorňujú, že Bratislavu čaká náročné obdobie, ktoré si bude vyžadovať veľa trpezlivosti. Prvý nápor na dopravu sa očakáva v pondelok (18. 2.).

 

Polícia vyzýva vodičov, aby si všímali dopravné značenia a dodržiavali pravidlá cestnej premávky, poukazuje pri tom i na zmeny v dynamickom riadení dotknutých križovatiek.

 

V teréne budú posilnené policajné hliadky, dopravným policajtom z Bratislavského kraja prídu pomôcť i kolegovia z Košíc, Banskej Bystrice, Žiliny a Prešova. "Policajti v rannej a poobedňajšej špičke budú nasadení do priamych úsekov najexponovanejších križovatiek," priblížil zástupca riaditeľa Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tibor Sekula.

 

Polícia počíta s tým, že na cestách v Bratislave počas dopravných obmedzení dôjde k zvýšeniu počtu škodových udalostí a nehôd.

 

Na monitorovanie situácie bude využívať kamery a aj vrtuľník. Okrem stránky Polícia SR - Bratislavský kraj bude možné nájsť aktuálne informácie o situácii aj na webe www.zvladneme.to



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies