VIDEO: Muž v supermarkete zastrelil 10 ľudí

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 09:40 • 2 min
VIDEO: Muž v supermarkete zastrelil 10 ľudí

Tragédia v americkom štáte Colorado si vyžiadala 10 obetí, medzi ktorými bol aj jeden policajt.

slovakia

left justify in out

Strelec, ktorý v americkom štáte Colorado zaútočil vsupermarkete, v ktorom usmrtil  desať ľudí vrátane 51-ročného policajta.  Útok v meste Boulder ukončilo zadržanie zraneného podozrivého v obchode King Soopers. Informuje o tom spravodajský portál BBC. 

Incident sa začal v pondelok okolo 14:30 miestneho času, keď strelec vošiel do supermarketu a spustil paľbu. Zhruba o 20 minút neskôr boulderské policajné oddelenie prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter oznámilo, že „v King Soopers na ulici Table Mesa je aktívny strelec".

 

 

V ďalšom tweete, o približne dve hodiny neskôr, polícia opäť varovala ľudí, aby sa tejto oblasti vyhli a požiadala ich, aby na sociálnych médiách nezverejňovali žiadne „taktické informácie", ktoré by mohli vidieť. Napriek tomu však svedkovia natočili a zverejnili viacero videí.

 


Šéfka boulderskej polície Maris Herold neskôr na tlačovej konferencii potvrdila, že podozrivý je vo väzbe a podstúpil ošetrenie v nemocnici. 

 

„Vieme o 10 mŕtvych na mieste činu vrátane jedného z našich policajtov… policajt Talley bol na mieste činu ako prvý a bol smrteľne postrelený,“ uviedla na tlačovej konferencii šéfka boulderskej polície Maris Heroldová. 

 

Súvisiaci článok: Streľba v americkej Georgii nemala mať rasový motív, obvinený však priznal druh závislosti

 

Na mieste zasahovalo množstvo policajtov vrátane špeciálneho zásahového tímu SWAT a  troch vrtuľníkov. Agentúra AP informovala, že ide v poradí už o siedmy masový útok v USA v tomto roku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies