Viac ako 30 krajín požiadalo Rusko o dodávku pľúcnych ventilátorov

NETKY.SK • 10 Apríl 2020, 11:51 • 2 min
Viac ako 30 krajín požiadalo Rusko o dodávku pľúcnych ventilátorov

JEKATERINBURG - Viac ako 30 krajín sa obrátilo na Rusko so žiadosťou o dodávku umelých vetracích zariadení, uviedol novinárom zástupca vedúceho ministerstva priemyslu a obchodu Oleg Bocharov.

slovakia

left justify in out

"Túto situáciu chceme využiť na vstup na medzinárodné trhy. Sme presvedčení, že máme všetko, aby sme sústredili svoje kapacity, potenciál – nielen v oblasti pľúcnych ventilátorov, ale aj iných zložitých zdravotníckych pomôcok – a aby sme do konca roka vytvorili špeciálny program," povedal, a dodal, že ministerstvo priemyslu a obchodu, ako aj ministerstvo hospodárskeho rozvoja a Rosstandart sú pripravení poskytnúť podporu.

 

Podľa Bocharova, "podniky zvyšujú výrobu lekárskeho vybavenia, ako počas Druhej Svetovej vojny". V apríli sa plánuje zvýšenie výroby na osemkrát viac, v máji – o 25 a v júni – o 30 krát viac.

 

Zástupca ministra dodal, že na základe výsledkov vedeckej a technickej rady v oblasti zdravotníckej techniky sa vytvorí konzorcium vývojárov a výrobcov. Jeho úlohou bude vytvoriť rad domácich zariadení vo všetkých kritických oblastiach založených na jednej digitálnej platforme.

 

Prvý zástupca ministra priemyslu a obchodu Sergej Tsyb povedal nedávno novinárom, že v apríli Rusko plánuje vyrobiť 500 pľúcnych ventilátorov, v máji dva a pol tisíc a v júni tri tisíc.

 

Pandémia koronavírusovej infekcie COVID-19 postihla takmer celý svet. Podľa posledných údajov Svetovej zdravotníckej organizácie, infikovaných je viac ako 1,4 milióna ľudí, zomrelo takmer 86 tisíc ľudí. V Rusku bolo identifikovaných 11 917 pacientov s koronavírusom, 94 ľudí zomrelo, takmer 800 sa zotavilo.

 

Zdroj:  https://ria.ru/20200410/1569845505.html.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies