Bulharsko opäť obvinilo ČEZ zo zneužívania dominantnej pozície na trhu

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 21:24 • 2 min
Bulharsko opäť obvinilo ČEZ zo zneužívania dominantnej pozície na trhu

SOFIA - Bulharský protimonopolný úrad obvinil distribučnú firmu českej energetickej spoločnosti ČEZ zo zneužitia dominantnej pozície na bulharskom trhu s elektrickou energiou. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa Komisie na ochranu hospodárskej súťaže jedna z distribučných firiem spoločnosti ČEZ konala proti záujmom bulharských spotrebiteľov, keď nedala miestnej spoločnosti súhlas s pripojením sa k sieti.

 

Hovorkyňa ČEZ uviedla, že česká spoločnosť bulharské zákony, vrátane tých v oblasti ochrany hospodárskej súťaže, neporušuje a s obvinením nesúhlasí. "Sme presvedčení, že sme neurobili nič nezákonné," povedala hovorkyňa. Na vyjadrenie sa k obvineniu zo strany bulharského úradu má ČEZ 30 dní.

 

V máji minulého roka spoločnosť ČEZ, ktorá vlastní v Bulharsku dve distribučné spoločnosti a uhoľnú elektráreň, dostala od protimonopolného úradu pokutu 1,25 milióna leva (639.125 eur). Dôvodom podľa úradu bolo práve zneužívanie dominantného postavenia na trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies