Dezinformátori spájajú smrť moderátora Viršíka s očkovaním vakcínou AstraZeneca

NETKY.SK • 27 Máj 2021, 14:37 • 2 min
Dezinformátori spájajú smrť moderátora Viršíka s očkovaním vakcínou AstraZeneca

Slovenskí dezinformační hrdinovia zneužívajú nečakanú smrť moderátora Júliusa Viršíka na vyvolanie vĺn pochybností a odporu k očkovaniu proti koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Na tento fakt upozornila polícia na sociálnej sieti Hoaxy a podvody - Polícia SR. Užívateľský profil Ján Bielčik, ktorý podľa polície obsahuje viaceré konšpirácie, zverejnil screenshot statusu Viršíka z 18. apríla, kde rozhlasový moderátor informoval, že sa dal zaočkovať vakcínou od spoločnosti AstraZeneca.

 

img

"Julo Viršík - moderátor Rádia RockFM. Astra Zeneca!!! 56 rokov! Dnes zomrel !!! Kľudne sa ďalej očkujte," zdielal s týmto komentárom spomínaný užívateľ Viršíkov status. 

 

Polícia však upozorňuje na informáciu, že moderátor skonal na chate v Malých Levároch na Záhorí na zástavu srdca. „Presnú príčinu smrti určí až pitva. Súvis s očkovaním nebol doteraz nikým potvrdený," zdôraznila polícia. "To, že jeho smrť využije aj slovenská dezinformačná scéna je naozaj nechutné," dodala.

 

Súvisiaci článok: Známy moderátor a porotca speváckej súťaže Julo Viršík nás náhle opustil

 

Polícia skonštatovala, že celkový pomer prínosov a rizík vakcíny od AstraZeneca aj naďalej zostáva pozitívny. „Navyše zriedkavé ale závažné prípady nezvyčajných krvných zrazenín boli zaznamenané najmä u očkovaných do 50 rokov," uviedla s tým, že všetky liekové agentúry v Európskej únii veľmi pozorne monitorujú hlásenia podozrení na nežiaduce účinky liekov, vrátane vakcín proti COVID-19. Dodali, že pri 34 miliónoch podaných vakcín AstraZeneca sa vyskytlo 222 podozrení na zrazeniny a 30 podozrení na úmrtie zo zrazeniny. Prínos vakcíny naďalej prevyšuje riziká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies