INEKAFE zahrali famózny koncert so symfonickým orchestrom

NETKY.SK • 17 Január 2020, 15:19 • 2 min
INEKAFE zahrali famózny koncert so symfonickým orchestrom

Vypredaná AXA Aréna NTC v Bratislave, veľký symfonický orchester a silné emócie! Tak vyzeral veľkolepý koncert skupiny INEKAFE so 40-členným orchestrom a 20-členným speváckym zborom. Kultová kapela sa predstavila v najlepšej kondícii a predviedla dvojhodinový nášup energie.

slovakia

left justify in out

Skladby v nových aranžmánoch si spievala celá hala a fanúšikovia kapelu nechceli pustiť z pódia! Ak ste jedinečný koncert nestihli, máte ešte šancu. INEKAFE odohrajú 25 ROKOV SYMPHONIC TOUR zajtra 17. januára 2020 v Prahe! 

 

INEKAFE 25 rokov na scéne

Skupina INEKAFE oslavuje 25 rokov na hudobnej scéne dvoma najväčšími koncertami vo svojej histórii. Vypredaná AXA Aréna NTC v Bratislave si spievala všetky hity aj menej známe skladby v nových aranžmánoch. Líder Vratko Rohoň, bubeník Dodo Praženec a basgitarista Vlado Bis zahrali so 40-členným orchestrom z Prahy. Na posilnenie mohutnosti refrénov si pozvali 20-členný zmiešaný spevácky zbor Tirnavia z Trnavy. Na klavíri sa predstavil Peter Preložník.

 

Líder kapely je nadšený

"Chceli sme posunúť našu tvorbu na najvyššie poschodie hudby. Pre nás je tým najvyšším poschodím symfonický aranžmán. Som nadšený a veľmi rád, že sa emócie z hudby preniesli aj na našich fanúšikov. Ešte teraz mám husiu kožu. Podarilo sa nám dať dokopy úžasný tím ľudí, ktorí dali do tohto projektu kus srdca. Takýto pocit som ešte nezažil," neskrýval radosť líder kapely Vratko Rohoň. 

 

img

 

Predviedli až 27 skladieb

INEKAFE predviedli spolu s orchestrom 27 skladieb. Nechýbali hity "Sínus dopadu", "Spomienky na budúcnosť", "Ružová záhrada", "Kašovité jedlá" či "Ráno". Skladby "Právo na šťastie", "Je tu niekto?" či "Čas beží" odohral len symfonický orchester. Nadšení diváci odmenili kapelu viacnásobným standing ovation a ona im zahrala prídavky "Mojich najlepších 15 rockov" a "Záverečná".

 

Na koncerte odznela aj nová skladba

V inštrumentálnej podobe odznela na záver aj úplná novinka, ktorú INEKAFE predstavia čoskoro. Celá zostava sa musela na pódium vrátiť dvakrát, aj napriek tomu, že v notových partitúrach sa už s ďalšími prídavkami nepočítalo. Skladby na symfonický koncert zaranžoval český skladateľ Lukáš Sommer, ktorý si s lídrom INEKAFE dokonale rozumel.

"Spolupráca bola perfektná, absolútne sme si sadli a od začiatku to iskrilo. Aj keď naživo sme sa videli len pred pár dňami, rok sme si volali, mailovali a posielali MP3. Lukáš je podľa mňa extrémne talentovaný a veľký makač. A zboristi sú v podstate punkáči, poznali slová našich pesničiek. Niektorí na našej kapele vyrastali a mali perfektný prístup k celému projektu," s úsmevom hovorí Vratko.

 

img

 

Koncert chystali rok

"Mám obrovskú radosť, že sa nám to podarilo. Už od začiatku sa mi páčilo, že Vratko do tohto projektu dáva srdce. Chystali sme to rok a tak sme mali čas doladiť všetky detaily. Boli sme v dennom kontakte. Postupne, ako som skladby aranžoval, tak mi tiež prirastali k srdcu a preto som sa rozhodol, že koncert budem aj dirigovať. Teším sa z výsledku. Bol som prekvapený, že keď sme hrali ako orchester, tak si fanúšikovia spievali a skladby spoznávali," tešil sa Lukáš Sommer.

 

Fanúšikov dohnali k slzám

Chalani z INEKAFE si dali si záležať aj na technickej vybavenosti koncertu. Vystúpili na najväčšom pódiu v svojej histórii, ktoré doplnili skvelou zvukovou aparatúrou, svetlami a LEDkami. Publikum bolo nadšené. Výpravnými až filmovými symfonickými aranžmánmi sa skupine podarilo dohnať nadšených fanúšikov k slzám. Podľa reakcií ľudí posunuli hudobníci svoju latku na najvyššiu úroveň.

 

img

 

Z garáže na pódiá

Skupina INEKAFE vznikla v roku 1995 ako jedna z garážových kapiel v Bratislave na Prístavnej ulici. Dnes má na konte sedem radových albumov, dve výberovky, jedno Live 2 DVD a vyše 100 tisíc predaných nosičov. "Tých 25 rokov strašne rýchlo ubehlo. Máme za sebou sedem albumov, vyše 1500 koncertov a množstvo videoklipov. Bola to jazda, boli tam pekné aj turbulentnejšie obdobia. Dokonca sme sa rozpadli. Toto celé nás formovalo. My sme nič nekalkulovali a neplánovali. Nech robí kapela čokoľvek, ak to robí zo srdca a ľudia tomu veria, tak to robí dobre a je to jej cesta," uzavrel Vratko Rohoň.

 

Nenechajte si ujsť druhú časť oslavy 25. výročia skupiny na  INEKAFE 25 ROKOV SYMPHONIC TOUR. Stretneme sa 17. januára 2020 vo Forum Karlín v Prahe. Vstupenky sú stále dostupné v sieti Ticketportal.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona