Budúce mená slovenskej módy sa predstavia v galérii Satelit

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 13:20 • 2 min
Budúce mená slovenskej módy sa predstavia v galérii Satelit

BRATISLAVA – Budúce mená slovenskej odevnej tvorby predstaví verejnosti najnovšia výstava galérie Slovenského centra dizajnu (SCD), Satelit.

slovakia

left justify in out

V expozíciách Satelitu v Hurbanových kasárňach na Kollárovom námestí 10 v bratislavskom Starom Meste sa od štvrtka 28. júla uskutoční absolventská výstava Ateliéru 343 - Ateliéru odevného dizajnu z Katedry textilnej tvorby Vysokej školy výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave. Výstavu pod názvom Nowness si záujemcovia môžu pozrieť denne okrem pondelka od 13:00 do 18:00 až do 12. júla. Agentúru SITA o tom informovala Helena Veličová z SCD.

Ako ďalej agentúru SITA informovali z SCD, absolventi bakalárskeho magisterského štúdia Ateliéru 343, Ateliéru odevného dizajnu na VŠVU pod vedením profesorky Júlie Sabovej predstavujú tento rok svoje kolekcie pred verejnosťou hneď dvakrát. Prvá prezentácia sa uskutočnila na absolventskej prehliadke v bratislavskej Mlynici a teraz a druhou je práve výstava Nowness v galérii SCD Satelit. Ich absolventské autorské kolekcie sú zhodnotením vysokoškolského štúdia, ktoré k módnemu dizajnu pristupuje ako ku komplexnému problému. Sú vedení k rozvíjaniu ako remeselnej zručnosti a úcty ku krajčírskej tradícii, ako aj k experimentom s technológiami, materiálmi a strihmi. Zároveň sa oboznamujú s dejinami umenia a dizajnu, dianím vo svete módy, dejinami filozofie, kultúrnych štúdií a vôbec, problematiky o súčasnom dianí doma a vo svete. Výstava ukáže ako konkrétne sa ich štúdium odrazilo a konkrétnych umeleckých návrhoch.

Na výstave svoju umeleckú odevnú tvorbu predstavia absolventi magisterského štúdia Silvia Fröhlich Zrebná, Marie Szénásiová, Petra Kovácsová, EriCan Bojnická a Pavol Dendis, tiež absolventi bakalárskeho štúdia Kateřina Vicherková a Mária Štvrtecká a aj absolventka denného doplnkového štúdia Marina Žiaková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies