Francúzsko vyrazí do ulíc počas silvestrovského večera 100 tisíc policajtov, cieľom je zabrániť bujarým oslavám

NETKY.SK • 31 December 2020, 11:57 • 2 min
Francúzsko vyrazí do ulíc počas silvestrovského večera 100 tisíc policajtov, cieľom je zabrániť bujarým oslavám

BRATISLAVA - Francúzsko sa chystá na Silvestra zmobilizovať 100-tisíc policajtov, aby zasiahli proti konaniu súkromných osláv a vynútili zákaz vychádzania s cieľom predísť šíreniu koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Gérald Darmanin prikázal od 20:00 hodiny, odkedy sa začína zákaz vychádzania, viditeľnú prítomnosť bezpečnostných síl v centrách miest a na predmestiach, v ktorých dochádza k výtržnostiam. Informuje o tom portál bbc.com.

Polovica liniek parížskeho metra večer prestane premávať, pričom šéf rezortu vnútra požiadal, aby sa zvážilo rozsiahlejšie zastavenie verejnej dopravy v rámci celej krajiny.

 

Prečítajte si tiež: Francúzsko sa rozhodlo odmeniť migrantov, ktorí bojujú proti pandémii v prvej línii. Čoho sa dočkajú?

 

Napriek rastúcemu počtu prípadov infekcií koronavírusom a obavám z nového nákazlivejšieho variantu vírusu podľa hovorcu vlády nie sú zatiaľ potrebné miestne lockdowny.

 

Vo Francúzsku sa dvakrát uplatnil celoštátny lockdown a bary a reštaurácie zostanú zatvorené aj počas januára.

Doteraz vo Francúzsku potvrdili 2,6 milióna prípadov ochorenia COVID-19, čo je piaty najvyšší počet na svete. Viac ako 64-tisíc ľudí v krajine tomu ochoreniu podľahlo.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vo Francúzsku zaevidovali prvý prípad novej nákazlivejšej mutácie koronavírusu


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies