Brutálneho vraha pustili na slobodu, pohybuje sa v uliciach Slovenska!

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 06:55 • 2 min
Brutálneho vraha pustili na slobodu, pohybuje sa v uliciach Slovenska!

BRATISLAVA - Neprávoplatne odsúdeného dvojnásobného vraha Štefana Szabóa dnes pustili na slobodu. Sudca ho pustil aj napriek tomu, že muža, ktorého zavraždil, skrýval u seba v igelitovej taške. Štefan Szabó bol podľa obžaloby chladnokrvný vrah, ktorý si od svojich obetí požičal peniaze, no vrátiť sa ich nikdy nechystal. Informovala o tom dnes televízia Markíza.

slovakia

left justify in out

Ako odznelo v televízii Markíza, jedného veriteľa zavraždil v jeho dome, telo druhej obete našli policajti v garáži chatky Štefana Szabóa. Muž, ktorý si mal za chladnokrvné vraždy dávno odpykávať doživotný trest, je teraz na slobode. Podľa informácii televízie Markíza pochybili dvaja sudcovia Najvyššieho súdu SR. Štefana Szabóa odsúdil Špecializovaný trestný súd vlani.

 

Obžalovaný sa odvolal a tak rozsudok putoval v novembri na najvyšší súd. Vo februári si navyše Štefan S. podal žiadosť o prepustenie z väzby. Sudca najvyššieho súdu vrátil rozsudok späť na špecializovaný súd a hlavne nerozhodol o jeho žiadosti o prepustení. Na špecializovanom súde si to všimli a okamžite žiadosť na prepustenie údajnému vrahovi zamietli. Štefan Szabó dal sťažnosť na Najvyšší súd SR. O nej dnes iný sudca najvyššieho súdu Peter Krajčovič rozhodol tak, že Štefana Szabóa púšťa na slobodu.

 

Dôvodom rozhodnutia je procesné pochybenie, čím došlo k porušeniu dohovoru o ľudských právach. Najvyšší súd prikázal Špecializovanému trestnému súdu v tejto veci pokračovať. Štefan S. je však oddnes stíhaný na slobode. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies