Britský premiér Sunak uistil Netanjahua o neochvejnej podpore Izraelu

NETKY.SK • 9 Október 2023, 10:00 • 2 min
Britský premiér Sunak uistil Netanjahua o neochvejnej podpore Izraelu

LONDÝN - Britský premiér Rishi Sunak ubezpečil v nedeľu večer izraelského premiéra Benjamina Netanjahua o "neochvejnej podpore" zo strany Londýna. Reagoval tak na útoky palestínskeho militantného hnutia Hamas na územie Izraela.

slovakia

left justify in out

"Práve som hovoril s premiérom Netanjahuom, aby som ho ubezpečil o neochvejnej podpore zo strany Spojeného kráľovstva v čase, keď sa Izrael bráni proti týmto hrozným útokom," povedal v nedeľu večer Sunak. "Urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme pomohli. Terorizmus nezvíťazí," dodal.

Hovorca Downing Street informoval, že Sunak ponúkol Netanjahuovi "akúkoľvek podporu, ktorú Izrael potrebuje". Britský premiér podľa hovorcu tiež načrtol diplomatické úsilie, ktorým sa Spojené kráľovstvo snaží zabezpečiť, že svet bude v súvislosti s týmito útokmi hovoriť "jedným hlasom".

Sunak taktiež zdôraznil svoj záväzok zaistiť bezpečnosť židovskej komunity v Británii.

Od sobotného rána, keď Hamas podporovaný Iránom začal z pásma Gazy útočiť na Izrael, ktorý odpovedal protiútokmi, prišli na oboch stranách o život už stovky ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP Foto: RNZ
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies