Premiér pripustil možnosť uvoľnenia obmedzení

NETKY.SK • 3 December 2021, 17:37 • 2 min
Premiér pripustil možnosť uvoľnenia obmedzení

BRATISLAVA - Podľa premiéra je doba náročná. Dáta súvisiace s lockdownom budú vyhodnocovať odborníci pod vedením ministra zdravotníctva. Na základe toho ponúknu ďalší návrh opatrení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V sobotu 4. decembra budú prehodnocovať dáta po tom, čo vláda zaviedla na Slovensku lockdownEduard Heger (OĽaNO) to uviedol počas piatkovej tlačovej konferencie. Ak nejaké uvoľňovanie opatrení prichádza do úvahy, tak je to podľa slov premiéra pre očkovaných ľudí a tých, ktorí už prekonali ochorenie COVID-19. "Kedy a ako, tak to nechajme na zajtrajšie zhodnotenie," povedal premiér.

 

img

 

Opätovne vyzval opozičných lídrov na očkovanie. Pripustil, že s celou koalíciou diskutoval o povinnom očkovaní, avšak dohoda ešte neexistuje. Premiér sa vyjadril aj k otázke jednorazovej odmeny pre zdravotníckych zamestnancov. Zatiaľ však nechce komentovať aktuálne rokovania. O tom, že by niektorí zdravotníci na COVID oddeleniach nedostávali odmenu, nevie. "Ak takýto problém je, dám to preveriť. Ja mám informáciu od pána ministra, že peniaze sú vyplácané."

 

Prečítajte si tiež: SaS chce uvoľniť obmedzenia. OĽaNO viní liberálov z populizmu

 

Vláda zaviedla uplynulý týždeň pre zlú pandemickú situáciu v krajine a vysoký počet hospitalizovaných ľudí v nemocniciach lockdown. Vládny kabinet avizoval, že po 10 dňoch dôjde k prehodnoteniu opatrení.

 

 

Možno vás zaujme: Európska lieková agentúra posudzuje novú vakcínu. Má presvedčiť skeptikov




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies