Premiéra SR Igora Matoviča dnes čaká v Paríži stretnutie s francúzskym prezidentom

NETKY.SK • 3 Február 2021, 09:27 • 2 min
Premiéra SR Igora Matoviča dnes čaká v Paríži stretnutie s francúzskym prezidentom

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) sa dnes v Paríži stretne s prezidentom Francúzskej republiky Emmanuelom Macronom. Na spoločnom rokovaní budú hovoriť o aktuálnom vývoji pandemickej situácie, ale aj o Fonde obnovy, ktorý má pomôcť prekonať ekonomické dôsledky koronakrízy.

slovakia

left justify in out

Okrem toho sa budú venovať aj Európskej zelenej dohode, európskej obrane či úlohe jadrovej energetiky v EÚ. V tlačovej správe o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

 

Dnešný program predsedu vlády SR 

Na úvod pracovnej cesty navštívi premiér Matovič mesto Meudon, kde položí kyticu k soche generála Milana Rastislava Štefánika, ktorý pôsobil v miestnom observatóriu.

 

img

 

Predseda vlády SR prijal tiež pozvanie na stretnutie s generálnym riaditeľom organizácie Reportéri bez hraníc Christophom Deloirom, počas ktorého budú hovoriť o postavení Slovenska vo Svetovom rebríčku slobody tlače.

 

Jadrová energia

Igor Matovič v októbri minulého roka avizoval snahu o vytvorenie jadrovej aliancie v rámci európskych krajín. Tá by mala jasne definovať jadrovú energiu ako čistejšiu, než fosílne zdroje.

 

img

 

Spojencov v tejto téme by chcel premiér hľadať najmä u francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ako aj u predstaviteľov ďalších štátov, ktoré využívajú jadrovú energiu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona