Enviropolícia obvinila muža z týrania zvierat. Ten mal počas hádky vyhodiť z okna psa

NETKY.SK • 15 Apríl 2024, 18:00 • 2 min
Enviropolícia obvinila muža z týrania zvierat. Ten mal počas hádky vyhodiť z okna psa

Vyšetrovateľ oddelenia Bratislava odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK P PZ začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie mužovi zo Senice pre trestný čin týranie zvierat. Obvinený mal vyhodiť z okna bytu nachádzajúceho sa na 3. poschodí, počas hádky s priateľkou, jej 9-mesačného psa.

slovakia

left justify in out

Kríženec rasy Bernský salašnícky ovčiak a Borderská kólia utrpel pádom z 3. poschodia vážne zranenia. Podľa odborného vyjadrenia veterinárneho lekára by pes bez urgentného chirurgického zákroku na následky zranení uhynul.

Obvinený svojim konaním porušil zákaz týrania zvierat podľa zákona o veterinárnej starostlivosti a teda úmyselne týral zviera zvlášť krutým a surovým spôsobom, spôsobil mu neprimeranú bolesť, poranenie alebo utrpenie a to na mieste prístupnom verejnosti.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti. Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: Ilustračná (Mediaklik)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies