Britský minister Cable: Riziko odchodu z EÚ je najviac 5 %

NETKY.SK • 6 December 2013, 17:52 • 2 min
Britský minister Cable: Riziko odchodu z EÚ je najviac 5 %

FRANKFURT - Pravdepodobnosť, že Veľká Británia opustí Európsku úniu, je veľmi nízka a v záujme podpory investícií je dôležité túto skutočnosť jasne pomenovať. Vyhlásil to v piatok britský minister pre podnikanie Vince Cable.

slovakia

left justify in out

Riziko nie je vyššie ako 5 %, povedal Cable na konferencii vo Frankfurte. Z pohľadu dlhodobých investícií v britskej ekonomike je dôležité, aby podniková sféra nemala obavy o perspektívu krajiny ako člena EÚ, zdôraznil Cable. V osobitnom rozhovore pre agentúru Reuters Cable uviedol, že obavy z britského odchodu predstavujú politické riziko, ktoré treba zmierniť. "Potrebujeme upokojiť ľudí," dodal minister.

Britský premiér David Cameron ešte v januári prisľúbil, že v prípade víťazstva vo voľbách sa pokúsi vyrokovať nové podmienky členstva Británie a následne o nich najskôr v roku 2017 vypíše referendum. Spory o budúcnosť členstva Británie v EÚ sú pritom pre Camerona jednou z hlavných prekážok pred voľbami v roku 2015, zatiaľ čo jeho spolustraníci na neho vyvíjajú nátlak, aby zastavil pokles voličskej podpory v prospech euroskeptickej Strany za nezávislosť Spojeného kráľovstva (UKIP).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies