OĽANO vyzýva PS a SaS: Rezort vnútra nepatrí do rúk mafie

NETKY.SK • 10 Október 2023, 16:20 • 2 min
OĽANO vyzýva PS a SaS: Rezort vnútra nepatrí do rúk mafie

Hnutie OĽANO A PRIATELIA vyzýva Progresívne Slovensko a SaS, aby nedopustili odovzdanie ministerstva vnútra do rúk Petra Pellegriniho a jeho kolegov zo strany Hlas. Ak by toto mala byť cena za vytvorenie koalície PS – Hlas – KDH – SaS, spravodlivosť na Slovensku by skončila, hovorí Gábor Grendel.

slovakia

left justify in out

 

SaS vyzvali Progresívne Slovensko

 

Čelní predstavitelia strany SaS začali verejne vyzývať Progresívne Slovensko, aby Petrovi Pellegrinimu ponúklo nielen post predsedu vlády, ale aj kreslo ministra vnútra. Podľa Márie Kolíkovej či Branislava Gröhlinga by práve takáto ponuka presvedčila Petra Pellegriniho vybrať si štvorkoalíciu PS – Hlas – KDH – SaS a odmietnuť ponuku od Roberta Fica.

 

„Na snahe SaS vydať ministerstvo vnútra, a teda aj Policajný zbor a NAKA do rúk nominantov Petra Pellegriniho je pozoruhodných niekoľko vecí, z ktorých vyplývajú mnohé otázky. Prečo práve post ministra vnútra by mala byť tá neodolateľná ponuka pre stranu Hlas? Je to snáď preto, lebo ľudia z Hlasu sú známi svojim protikorupčným ťahom na bránu? Sú práve ľudia z Hlasu garanciou toho, že sa bude pokračovať vo vyšetrovaní korupčných káuz, v ktorých dnes 130 obvinených osôb čaká, ako ich trestné stíhanie dopadne?,“ pýta sa poslanec NR SR za OĽANO A PRIATELIA Gábor Grendel.

 

„Odpoveď každý pozná"

 

„Odpoveď každý pozná. Hlas nie je garanciou spravodlivosti. Hlas je brzdou spravodlivosti, lebo v zozname tých 130 osôb sú viaceré mená priamo alebo nepriamo prepojené s Hlasom,“ dodáva Grendel.
Bývalý minister vnútra a poslanec NR SR za OĽANO Roman Mikulec pripomenul živé kauzy, v ktorých sú v súčasnosti namočení predstavitelia Hlasu, či už je to kauza Mýtnik a 150-tisíc eur v krabici od šampanského pre Petra Pellegriniho alebo obvinenie Petra Žigu z uplácania.

„Nikto nemôže veriť tomu, že strana Hlas je garantom spravodlivosti na Slovensku. Neverí tomu ani súčasný prezident policajného zboru Štefan Hamran, ktorého chcú práve preto Fico s Pellegrinim odvolať. Pýtame sa, aký to bude mať vplyv na vyšetrovanie týchto závažných káuz, v ktorých sú zapojení predstavitelia Smeru a Hlasu?,“ uviedol Mikulec
s tým, že vyvstáva otázka, prečo Richard Sulík prichádza s návrhom, aby ministerstvo vnútra bolo v gescii strany Hlas, a to bez toho, aby si Pellegrini tento rezort sám vypýtal.

„Urobil to Sulík preto, aby mal istotu, že na jeho prešľapy z uplynulého obdobia sa nebude prihliadať? Žiadna iná logika z toho nevyplýva,“ pokračoval Mikulec.
Podľa Mikulca robí Sulík to isté, čo robil vo vláde Igora Matoviča a Eduarda Hegera. „Namiesto
toho, aby sa dohodol vo vnútri na rokovaniach, vydáva verejné vyjadrenia cez médiá, ktoré vzbudzujú otázky a napätie. Vyzývame Progresívne Slovensko aj stranu SaS, aby upustila od takýchto ponúk. Hlas nie je garantom spravodlivosti a toto nie je to, čo si želajú občania Slovenskej republiky,“ uzavrel Roman Mikulec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: denník n
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies