Oktagon 26: Vémola sa zranil, o titul zabojuje Slovák Krištofič. Má to však háčik

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 10:32 • 2 min
Oktagon 26: Vémola sa zranil, o titul zabojuje Slovák Krištofič. Má to však háčik

24. júla sa na pražskej Štvanici uskutoční ďalšie podujatie organizácie Oktagon MMA, ktoré však po zranení Karlosa Vémolu prišlo o pôvodný hlavný ťahák.

slovakia

left justify in out

Terminátor mal v main evente nastúpiť proti Marcinovi Naruszczkovi a bojovať o titul v strednej váhe, ktorý mu bol pôvodne odobratý kvôli tomu, že pred súbojom s Milanom Ďatelinkom nesplnil váhový limit. Spoločnosť však informovala na svojom instagramovom profile, že Vémola nebude schopný do zápasu nastúpiť. Dôvodom je odtrhnutý triceps. Na celú situáciu okamžite zareagoval jeho poľský súper, ktorý si titulový zápas vybojoval v súboji s Ericom Spicelym.

 

„Vémola odstúpil, lebo sa ma bojí. Asi mu v Poľsku povedali, aký som tvrdý a že by prehral. Áno, to si myslím,“ reagoval Poliak. Náhradou za Vémolu bude slovenský bojovník Samuel Krištofič, zvláštnosťou však je, že uvidíme zápas o titul tzv. dočasného šampióna. Nad týmto rozhodnutím sa pozastavila aj verejnosť, pretože Oktagon momentálne nemá právoplatného držiteľa titulu v strednej váhe.

 

 

Systém dočasných šampiónov sa pôvodne využíval v boxe, odkiaľ si ho prepožičali aj rôzne MMA organizácie, stačí spomenúť situáciu s Brockom Lesnarom v UFC. „Interim“ šampióni sa využívajú vo chvíli, keď úradujúci šampión organizácie nemôže zápasiť kvôli zraneniu alebo iným okolnostiam a spoločnosť mu nechce odobrať titul. Niečo podobné sme minulý rok videli aj v profesionálnom wrestlingu, keď šampión WWE v ľahkej váhe Jordan Devlin ostal kvôli pandémii koronavírusu v rodnom Írsku a nemohol vycestovať do USA. WWE sa rozhodla vytvoriť turnaj o titul dočasného držiteľa titulu, v ktorom triumfoval Mexičan Santos Escobar a tento rok sme po uvoľnení opatrení sledovali unifikačný zápas oboch šampiónov.

 

 

“Mám na svojej ceste, ktorú milujem najviac na svete, nejaké checkpointy, nejaké body a jedným z tých checkpointov je titul Oktagonu. A keď proste prišla teraz tá šanca, tak by bol podľa mňa hriech sa jej nechytiť. Jediné čo ma tak trošku mrzí je, že neviem z akého dôvodu, pretože keď sme dohadovali ten zápas, tak sa to vôbec neriešilo, že sa to začalo promovať ako boj o dočasného šampióna strednej váhy. Príde mi to absolútne nezmyslené a nelogické, pretože váhová kategória nemá momentálne žiadneho držiteľa titulu. Keďže Karlos v jeho poslednom zápase nenávažil, takže ani nevieme, či on vôbec naváži niekedy 84 kg. A to teraz nie je hejt voči Karlosovi,“ vyjadril sa Krištofič.

 

 

Promotér Oktagonu Novotný vysvetlil situáciu vo svojej relácii na YouTube a zdôraznil, že zápas o dočasného šampióna nie je vo chvíli, keď spoločnosť nepozná právoplatného šampióna, ničím novým. „Keď som začal tušiť, že má Vémola problémy, oslovil som Attilu Végha s tým, či by zápas nevzal jeho zverenec Pirát, ktorý absolvoval dva podarené zápasy a v rebríčku sa nachádza na 4. mieste. Ešte predtým som telefonoval s manažérom Naruszczku a jeho prvá veta bola, že by v prípade Karlosového zranenia chceli ísť bojovať aspoň o dočasný titul. Vôbec sme sa nebavili o titule ako takom. Každý, kto je vo váhe do 84 kg, uzná, že pokiaľ neporazí Vémolu, nebude skutočným šampiónom,“ prezradil.

 

Všetky zúčastnené strany sa napokon dohodli a dočasný šampión bude s najväčšou pravdepodobnosťou obhajovať svoj titul proti Vémolovi. Ak by sa Terminátor nestihol dať za istý čas do poriadku, hľadal by sa nový súper.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies