Cvičenie, ktoré bude baviť aj najväčších leňochov

NETKY.SK • 15 Máj 2019, 16:33 • 2 min
Cvičenie, ktoré bude baviť aj najväčších leňochov

Začali ste zdravo jesť a cítite sa razom plní energie? Zužitkujte ju pri cvičení! Ak sa vám ale len ťažko prehovára k behaniu alebo návšteve fitness centra, stavte na päťminútové jednoduché cvičeni ve pohodlí domova alebo skupinové lekcie, ktoré zvládnete aj v prípade, že sa vám inak do ničoho nechce. Naviac pri nich zažijete veľa zábavy!

slovakia

left justify in out

Zaraďte do svojho života pohyb, ktorý z vás nezodrie kožu a bude mať vplyv na vašu každodennú náladu.Vráťte sa do detských rokov a zakrúžte si poriadne obručou! Hooping je zábavné cvičenie, ktoré vám vybuduje úzky pás aj viditeľné "kocky". Obručou ale môžete krúžiť aj na iných častiach tela, alebo dokonca môžete použiť viac obručí naraz.

 

 

Dynamickým cvičením spaľujete tuk a spevňujete celé telo. Samotná lekcia môže byť vedená tiež tanečno, kedy sa učíte danú choreografiu, a tej sa venujete celú hodinu.


Ak zvolíte cvičenie doma, zapojte do neho i deti. Pri kúpe obruče však uprednostňujte špeciálne obchody, ktoré sa na hooping zameriavajú, pretože bežné obruče z hračkárstva nie sú príliš kvalitné.

 

 

Keďže ráno robí deň, mali by ste dbať nielen na zdravé vyvážené raňajky, ale aj na krátke natiahnutie. Po spánku môžete mať stuhnuté svaly, a tak je zdravé ich pomocou pár cvikov riadne pretiahnuť a prekrviť.


Ranné cvičenie vám navyše poriadne zdvihne náladu, pretože pri ňom dochádza k vyplavovaniu hormónov šťastia do krvi. Okrem iného tiež naštartujete metabolizmus, čím podporíte spaľovanie tukov, a skrátka sa budete počas celého dňa cítiť oveľa lepšie.


Inšpiráciu pre cviky nájdete na internetových serveroch pre zdieľanie videí, kde stačí zadať pojem "stretching" alebo "morning stretching routine".

 

 

Vstávanie do práce môže občas pekne bolieť. Po tom, čo zazvoní budík, si preto nechajte ideálne päť minút na to, aby ste sa pretiahli a zároveň sa pozitívne naladili na celý deň. Harmonického spojenia tela i duše dosiahnete cvičením jogy.


Nemusíte ani vyliezať z postele. Posaďte sa do tureckého sedu a pomocou pár cvikov si ranné vstávanie spríjemnite. Uvidíte, že si časom vytvoríte veľmi príjemný rituál, ktorý vám pomôže zvládať dennodenný stres.


Naučte sa napr. päť cvikov z jogy, ktoré možno odcvičiť aj v posteli, a tie každé ráno opakujte. Nebudete tak nad cvičením toľko premýšľať. Zotrvajte v pozícii daného cviku kľudne aj minútu a sústreďte sa len na dýchanie.


Jogu v posteli môžete pokojne aplikovať aj večer. Bude sa vám oveľa lepšie zaspávať a skvalitníte si tým samotný spánok.

 

 

Nebaví vás domáce cvičenie podľa videí? Vyberte si tri jednoduché cviky a vykonajte sto opakovaní každého. Môžete cviky napr. po dvadsiatich opakovaniach striedať alebo môžete odcvičiť postupne jeden po druhom.
 

Príklad tréningu:
100 drepov 
100 ľahov sedov 
100 príťahov kolien vo vzpore na dlaniach

 

V tomto tréningu zapojíte ako nohy, tak i brucho a paže. Zároveň je ale cvičenie aj pomerne intenzívne, a tak spálite veľa kalórií. Snažte sa medzi cvikmi nerobiť dlhé pauzy a tzv. tristovky urobiť v čo najkratšom čase. Celý tréning vám tak nezaberie viac než pätnásť minút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona