Britský herec Stephen Fry sa pokúsil o samovraždu!

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 11:33 • 2 min
Britský herec Stephen Fry sa pokúsil o samovraždu!

LONDÝN - Britský herec Stephen Fry priznal, že sa minulý rok pokúsil o samovraždu.

slovakia

left justify in out

"Vzal som si veľa tabletiek a zapil ich ohromným množstvom vodky," opísal svoj pokus. Ako povedal v rozhovore s Richardom Herringom počas jeho Leicester Square Theatre Podcast, stalo sa tak v hotelovej izbe, kde ho neskôr v bezvedomí našiel filmový producent, s ktorým v tom čase spolupracoval. Vplyvom kombinácie liekov a alkoholu sa vraj hercovo telo zvíjalo tak, že si zlomil štyri rebrá.

Počas nahrávania pred publikom Fry opísal aj ťažkosti, ktoré mu spôsobuje bipolárna afektívna porucha známa aj ako mániodepresívna psychóza. "Som obeťou vlastných nálad. Môj stav si vyžaduje neustále liečbu, aby som nebol príliš hyperaktívny alebo depresiou dohnaný k samovražde. Ak neužívam lieky, som taký hyperaktívny, že môžem tri či štyri noci nespať," vysvetlil. "Jedným zo znakov mánie je sexuálny exhibicionizmus, tým však netrpím," zažartoval. "Keď som pri zmysloch, tak si uvedomujem, že byť Stephen Fry je veľmi príjemné, ľudia sú ku mne obzvlášť milí. Väčšinou je to skvelé, ale sú aj chvíle, kedy som na scéne a navonok sa smejem, ale vo vnútri zomieram," pokračoval herec o pocitoch, ktoré ho v živote sprevádzajú. Fry je zároveň prezidentom charitatívnej organizácie Mind zameranej na duševné zdravie a práve preto sa vraj rozhodol o svojich pocitoch otvorene rozprávať. Podľa jeho slov neexistuje dôvod na to, aby si niekto vzal život. "Správnou otázkou nie je 'prečo?', pretože dôvod neexistuje. Ak by bol dôvod, tak im to je možné vyhovoriť a povedať im, aby si životy nebrali," vysvetlil. V roku 2006 nakrútil spolu s režisérom a producentom Rossom Wilsonom dvojdielny dokumentárny film s názvom The Secret Life of the Manic Depressive, v ktorom sa venoval problémom v živote človeka s bipolárnou afektívnou poruchou. V roku 2007 zaň získali medzinárodnú cenu Emmy pre najlepší dokumentárny film. 

Päťdesiatpäťročný Stephen John Fry nie je len hercom, ale aj spisovateľom, scenáristom, novinárom, dramaturgom, komikom a moderátorom. Zahral si v nespočetnom množstve filmov a seriálov, z ktorých za zmienku stoja napríklad snímky V ako Vendetta (2005) alebo Sherlock Holmes 2: Hra tieňov (2011). V rokoch 2007 až 2009 sa objavil aj v niekoľkých epizódach seriálu Kosti (2005). Najbližšie sa ukáže v očakávanej druhej časti trojdielnej adaptácie Hobita s podtitulom The Desolation of Smaug, ktorej premiéra je naplánovaná na december tohto roku. Vo Veľkej Británii je okrem toho známy aj ako dlhoročný moderátor zábavnej šou QI.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies