Britskí vedci robia revolúciu v boji proti obezite: Jediná injekcia nahradí bandáž žalúdka!

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 10:37 • 2 min
Britskí vedci robia revolúciu v boji proti obezite: Jediná injekcia nahradí bandáž žalúdka!

Vedci z Veľkej Británie zožali úspech po tom, čo publikovali výsledky svojho výskumu zameraného na redukciu hmotnosti. Toto bude revolúcia!

slovakia

left justify in out

Obezita je v súčasnosti jedným z najrozšírenejších civilizačných ochorení. Môže za to sedavé zamestnanie, zlé stravovacie návyky, ale aj stres. Pokiaľ chcel pacient tento nebezpečný zdravotný problém riešiť, no jeho metabolizmus nereagoval na úpravu životného štýlu, jedinou možnosťou bolo pristúpiť k takzvanej bandáži žalúdka, kedy sa jeho objem chirurgicky zmenší, aby sa zredukoval aj celkový príjem potravy. To však už čoskoro môže byť minulosťou!

 

Vedci z Im­pe­rial Col­lege v Lon­dýne objavili metódu, ktorej podstatou je jediná hormonálna injekcia. Jej účinok sa dostaví do mesiaca. Má schopnosť znižovať chuť do jedla a na sladké až o 30 percent. Látku doposiaľ testovali na 20 pacientoch, pričom ju doplnili užívaním troch hormónov v tabletkách po dobu 28 dní. Výsledky boli prekvapivé. Za toto obdobie sa dobrovoľníkom podarilo zhodiť 2 – 2,5 kilogramu, čo je výsledok prakticky rovnaký ako pri invazívnom chirurgickom zákroku.

 

Redukcia hmotnosti však nebol jediný priaznivý účinok danej liečby. Ukázalo sa, že pri pacientoch s cukrovkou došlo k normalizácii hladín cukru v krvi, vďaka čomu mohli bez problémov vysadiť lieky, ktoré na diabetes užívali.

 

Ve­dúci vý­skumu, pro­fe­sor Steve Bloom, verí, že tieto zistenia sú kvalitným základom na to, aby sa nový druh liečby tak vážneho globálneho problému, akým je obezita, mohol do piatich rokov uplatniť v praxi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies