Britská polícia zadržala českého miliardára Františka Savova

NETKY.SK • 16 Október 2014, 09:13 • 2 min
Britská polícia zadržala českého miliardára Františka Savova

PRAHA/LONDÝN - Českého miliardára Františka Savova, po ktorom sa pátralo od marca 2014, zadržala britská polícia vďaka spolupráci s českými kolegami. Podnikateľ, ktorý v ČR čelí obvineniu z daňových podvodov v objeme takmer 800 miliónov Kč, sa musí pravidelne hlásiť polícii v Londýne a nosiť elektronický náramok.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií, ktoré priniesol server Aktuálně.cz s odvolaním sa na námestníka českého policajného prezidenta Zdeňka Laubeho. O vydaní podnikateľa do ČR bude rozhodovať britská justícia 17. novembra.
      

Savov podal proti trestnému stíhaniu sťažnosť s tým, že sa cíti nevinný. Navyše označil policajné vyšetrovanie za neštandardné a poukázal okrem iného na to, že opakovane dostal predvolania na výsluch po jeho termíne.
      

Prípad Savov súvisí s akciou protikorupčnej polície zo septembra 2013, keď došlo k zásahu v sídle tlačiarne Europrint a redakciách viacerých periodík z vydavateľstva Mladá fronta, ktorého majiteľom je práve zadržaný podnikateľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies