Chelsea sa stala druhým finalistom FA Cupu, United vyhorel v druhom polčase

NETKY.SK • 20 Júl 2020, 10:22 • 2 min
Chelsea sa stala druhým finalistom FA Cupu, United vyhorel v druhom polčase

LONDÝN - Na legendárnom anglickom štadióne Wembley sa počas víkendu odohral aj druhý semifinálový zápas anglického FA Cupu. Nastúpili v ňom proti sebe Manchester United a Chelsea Londýn.

slovakia

left justify in out

Nešťastník Eric Bailly

Hral sa rýchly futbal väčšinou po osi ihriska. Hru diktoval miestami United, no prvú strelu na bránu vyslala práve Chelsea. De Gea však zatiahol roletu. Pri šanci zadáka Chelsea Kourta Zoumu, ktorý hlavičkoval v pokutovom území, sa zrazil hlavou so stopérom Manchestru Ericom Baillym. Oboch hráčov ošetrili a pokračovalo sa v zápase. Bailly sa však o pár minút na to zrazil vo vzduchu s kapitánom Maguiereom, ale toto už bohužiaľ nerozchodil. Zdravotníci mu nedokázali zastaviž krvácanie hlavy a musel byť prevezený do nemocnice helikoptérou.

 

 

Skóre otvorila Chelsea 

Prvý polčas ešte stále pokračoval. V 11. minúte nadstaveného času poslal Azpilicueta ľahký center na zle pokrytého Girouda, ktorý otvoril skóre zápasu. Francúzsky reprezentant v službách Chelsea len jemne pohladil loptu, no tá sa odrazila od De Geovej rukavice do brány. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Emirates FA Cup (@emiratesfacup),

 

V druhom polčase padli dokopy 3 góly, avšak 2 z nich do siete United. Najprv De Geu prekonal Mason Mount strelou, ktorá sa podľa viacerých odborníkov dala chytiť. Tretí gól Chelsea bol ako cez kopírak s prvým. Tentoraz však centroval Marcos Alonso a pred bránou dorážal Antonio Rüdiger. Gól bol nakoniec pripísany kapitánovi Harrymu Maguierovi ako vlastný.

 

 

Manchester Unitedprehrával trojgólovým rozdielom, no bola mu ponúknutá penalta po páde Freda v pokutovom území. Loptu si postavil Bruno Fernandez a svojim pohybom oklamal Caballera v bráne. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Chelsea FC (@chelseafc),

 

Mestské derby 

V semifinále skončili teda obidva celky z Manchestru, keď v sobotu nestačilo City, ako obhajca trofeje, na Arsenal Londýn (2:0). Finále medzi Chelsea a Arsenalom je na programe 1. augusta na londýnskom národnom štadióne Wembley. Keďže Arsenal trénuje jeho bývalý hráč Mikel Arteta a Chelsea podobne tak Frank Lampard, pohár získa ten, kto už vyhral túto trofej so svojím tímom ako hráč.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies