Británia zrušila bezvýsledné pátranie po potopenej lodi pri brehoch Škótska

NETKY.SK • 5 Január 2015, 15:07 • 2 min
Británia zrušila bezvýsledné pátranie po potopenej lodi pri brehoch Škótska

LONDÝN - Za mŕtvych je považovaná osemčlenná posádka nákladnej lode Cemfjord, ktorá sa v sobotu prevrátila a potopila pri severnom pobreží Škótska.

slovakia

left justify in out

Záchranári dnes zrušili bezvýsledné pátranie po siedmich Poliakoch a jednom Filipíncovi z lode, ktorá viezla náklad cementu z dánskeho Aalborgu do Runcornu na západnom pobreží Anglicka.
     

Na prevrátenú loď registrovanú na Cypre upozornil v sobotu v oblasti prielivu Pentland Firth trajekt, z ktorého ju zbadali. 
     

Podľa nemeckej lodnej spoločnosti Brise, ktorá ju prevádzkovala, k jej potopeniu prispelo zrejme zlé počasie v oblasti. Loď nevyslala núdzový signál. 
     

Zástupca spoločnosti Brise, Tony Redding, dnes povedal, že vyšetrovatelia "budú pátrať po anomáliách. V súčasnosti o nijakých nevieme okrem faktu, že tam v tom čase bolo zlé počasie," citovala ho agentúra AP.
     

Dnes chceli morské dno v oblasti preskúmať lodným sonarom, aby zistili, kde presne sa Cemfjord potopil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies