Na severe naďalej platí výstraha pred dažďom, v utorok bude veterno

NETKY.SK • 22 Jún 2020, 19:22 • 2 min
Na severe naďalej platí výstraha pred dažďom, v utorok bude veterno

BRATISLAVA – V niektorých okresoch severného Slovenska naďalej platí výstraha druhého stupňa pred dažďom.

slovakia

left justify in out

Platí pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Humenné a Snina, informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke. Výstrahy platia do 21.00 h.

 

V týchto lokalitách platia aj hydrologické výstrahy pred povodňami z trvalého dažďa. SHMÚ vydal v tejto súvislosti výstrahu druhého stupňa. Tá platí aj v okresoch Senica, Skalica a Liptovský Mikuláš. V okrese Michalovce platí výstraha prvého stupňa pred povodňami.

 

V utorok (23. 6.) bude veterno najmä na východe krajiny. Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí pre niektoré okresy Prešovského a Košického kraja od 7.00 do 20.00 h. V týchto okresoch sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne ojedinele v nárazoch rýchlosť 65 – 70 kilometrov za hodinu.

 

 

Podľa meteorológov by malo byť od pondelkového večera až do utorka do 10.00 h veterno aj na horách. V tejto súvislosti vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa pred vetrom na horách, ktorá platí pre niektoré okresy v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji.

 

V týchto lokalitách sa v polohách nad 1000 metrov ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch 110 až 135 kilometrov za hodinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona